16 aprilie 2024

Cele cinci limbaje ale iubirii sunt cinci moduri diferite de a exprima si de a primi dragostea: cuvinte de afirmare, timp de calitate, primire de cadouri, acte de serviciu si atingere fizica. Nu toata lumea comunica dragostea in acelasi mod si, de asemenea, oamenii au moduri diferite in care prefera sa primeasca dragostea.

Toti s-ar putea sa ne raportam la majoritatea acestor limbi, dar fiecare dintre noi are una care ne vorbeste cel mai mult. Iata o prezentare generala a fiecaruia dintre cele cinci limbaje ale dragostei descrise de Chapman.

Cuvinte de afirmare

Persoanele cu cuvinte de afirmare ca limbaj de dragoste apreciaza recunoasterea verbala a afectiunii, inclusiv ,,te iubesc” frecvent, complimente, cuvinte de apreciere, incurajare verbala si, adesea, comunicarea digitala frecventa, cum ar fi mesajele text si implicarea in retelele sociale.

Timp de calitate

Oamenii al caror limbaj de dragoste este timpul de calitate se simt cel mai adorati atunci cand partenerul lor doreste in mod activ sa petreaca timp cu ei si este mereu dispus sa iasa. Le place in special atunci cand ascultarea activa, contactul vizual si prezenta deplina sunt semne distinctive prioritare in relatie. Acest limbaj al iubirii inseamna sa va acordati atentia totala acelei persoane speciale, fara distractia de catre televizor, ecrane de telefon sau orice alte interferente din exterior. Au o dorinta puternica de a petrece in mod activ timp cu celalalt semnificativ, avand conversatii semnificative sau impartasirea activitatilor recreative.

Acte de servicii

Daca limbajul tau de dragoste este acte de serviciu, pretuiesti atunci cand partenerul tau iese din cale pentru a-ti face viata mai usoara. Sunt lucruri precum sa-ti aduci supa cand esti bolnav, sa-ti faci cafeaua dimineata sau sa-ti ridici curatatoria chimica pentru tine cand ai avut o zi plina la serviciu. Acest limbaj al iubirii este pentru oamenii care cred ca actiunile vorbesc mai tare decat cuvintele. Spre deosebire de cei care prefera sa auda cat de mult sunt ingrijiti, oamenilor de pe aceasta lista le place sa li se arate cat de apreciati. a-si face viata mai usoara sau mai confortabila este foarte pretuit de acesti oameni.

Cadouri

Cadourile este un limbaj al dragostei destul de simplu: te simti iubit atunci cand oamenii iti ofera ,,simboluri vizuale ale iubirii”, asa cum le numeste Chapman. Nu este vorba despre valoarea monetara, ci despre gandul simbolic din spatele articolului. Oamenii cu acest stil recunosc si pretuiesc procesul de a oferi cadouri: reflectia atenta, alegerea deliberata a obiectului pentru a reprezenta relatia si beneficiile emotionale din primirea prezentului.

Oamenilor al caror limbaj amoros primesc cadouri le place sa li se ofere ceva atat fizic, cat si semnificativ. Cheia este sa oferi lucruri semnificative care conteaza pentru ei si sa reflecte valorile lor, nu neaparat ale tale.

Atingerea fizica

Oamenii cu atingerea fizica ca limbaj amoros se simt iubiti atunci cand primesc semne fizice de afectiune, inclusiv saruturi, tinerea de mana, imbratisarile pe canapea si sex. Intimitatea fizica si atingerea pot fi incredibil de afirmatoare si pot servi ca un conector emotional puternic pentru persoanele cu acest limbaj al iubirii. Radacinile se intorc in copilaria noastra, noteaza Motamedi, unii oameni au simtit o afectiune profunda si dragoste din partea parintilor lor doar atunci cand au fost tinuti, sarutati sau atinsi.

Oamenii care isi comunica aprecierea prin acest limbaj, atunci cand isi dau acordul, se simt apreciati atunci cand sunt imbratisati, sarutati sau imbratisati. Ei apreciaza sentimentul de caldura si confort care vine cu atingerea fizica

Test de limbajul iubirii: Care este limbajul meu de dragoste?

Cuvinte de afirmare

 • Iti place foarte mult sa-ti auzi partenerul spunand: ,,Te iubesc”. Aceste trei cuvinte sunt deosebit de semnificative, speciale si linistitoare pentru tine sa le auzi. Din nou si din nou si din nou.
 • Apreciezi cand esti recunoscut si laudat. Este frumos sa iti fie recunoscute eforturile prin cuvinte amabile, oricat de mici ar fi acestea. Va face sa stiti ca sunteti apreciat. Puncte suplimentare daca este din senin.
 • Detaliile conteaza si este important sa remarce partenerul tau cu privire la lucruri precum daca ti-ai schimbat parul sau daca ti-ai pus haine de lucru in loc de pijama pentru apelul de lucru Zoom. Arata ca sunt atenti, ceea ce te ajuta sa te simti pretuit.
 • Te simti apreciat atunci cand isi iau timpul pentru a reflecta atent si a comenta ceva pozitiv pe care il observa ca faci.
 • Cand faci ceva frumos pentru partenerul tau, ei spun ,,Multumesc”, ceea ce te face sa te simti recunoscut si afirmat.

Timp de calitate

 • Iti place sa petreci timp neintrerupt cu partenerul tau. Este esential sa aveti suficient timp sa petreceti timp si sa va bucurati unul de celalalt cu o atentie neimpartita. Fara distrageri, te rog.
 • Este semnificativ cand isi fac timp pentru tine, iti acorda prioritate in programul lor si nu anuleaza planurile.
 • Crearea de amintiri si momente speciale impreuna este super importanta. Impartasirea noilor experiente inseamna lumea pentru tine.
 • Timpul este pretios si este important sa profiti de fiecare secunda din timpul tau impreuna.
 • Te simti multumit si fericit cand esti in preajma partenerului tau, chiar daca nu faci nimic cu adevarat. Important este ca petreceti timp concentrat impreuna.

Acte de servicii

 • Te simti ingrijit atunci cand partenerul tau te sustine si te ajuta sa-ti usurezi responsabilitatile atunci cand fac treburi sau sarcini mici pentru tine. Fericirea interna deblocata.
 • Inseamna foarte mult cand cineva urmareste ceva, mai ales daca a fost atent si a intervenit sa ajute. Cand fac asta, ai incredere ca partenerul tau va acorda atentie micilor detalii.
 • Crezi ca vorbirea este ieftina; actiunea inseamna totul. Ai nevoie de cineva care sa vina si sa stie ca te poti baza pe el. Arata, nu spune.
 • Iti place cand partenerul tau intervine pentru a face lucruri marunte pentru tine, pentru a-ti face viata mai usoara.
 • Daca te simti stresat sau obosit, ar fi bine daca partenerul tau ar vedea asta ca pe o oportunitate de a-ti face un pas si de a-ti usura povara luand din farfurie ceva ce este usor de facut pentru el. Acest mic act te ajuta sa te simti ingrijit.

Cadouri

 • Te simti iubit cand primesti un cadou. Cadoul in sine este frumos, dar gandul din spatele lui conteaza: cadoul devine un obiect care te ajuta sa-ti amintesti ca se gandeau la tine, ceea ce te umple de dragoste.
 • Dupa o intalnire sau o calatorie, este special sa iei un suvenir acasa cu tine. Vederea articolului iti aminteste de acele momente sentimentale.
 • Cele mai bune cadouri sunt cele semnificative. Daca este un cadou surpriza, cu atat mai bine. Intareste legatura si construieste o conexiune mai profunda pentru tine.
 • In timpul sarbatorilor, zilelor de nastere sau aniversarilor, doriti sa-l comemorati cu un cadou de vreun fel. Acele zile sunt deosebit de speciale si iti place sa folosesti acele zile ca o amintire a angajamentului tau.
 • Gestul de a primi un cadou demonstreaza ca esti vazut, ingrijit si pretuit. Te bucuri cu adevarat de atentia din spatele gestului si de articole nostalgice comori.

Atingere

 • Asteptati cu nerabdare imbratisari, si saruturi. Nimic nu bate intimitatea tactila, fizica.
 • Te simti intemeiat intr-o relatie cand afectiunea fizica este accesibila si adesea cultivata. Tinerea de mana, imbratisarile lungi si sarutarile sunt evenimente comune si binevenite.
 • Esti un joc pentru manifestari publice de afectiune. Te ajuta sa te simti dorit si dorit.
 • Daca partenerul tau sta langa tine, ai prefera sa stai unul in celalalt si sa te imbratisezi. Cu cat mai aproape, cu atat mai bine. Daca sunt in apropiere, este aproape automat sa intinzi mana catre ei pentru a le atinge piciorul, a te juca cu parul sau a le freca pe spate.
 • Intimitatea sexuala te face sa te simti iubit si mai aproape de partenerul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *