25 septembrie 2023

In primul rand, corpul fiecaruia este diferit. Dar, de asemenea, corpurile noastre se schimba in timp si cresterea sau pierderea in greutate va poate distorsiona silueta.

Si, in sfarsit, nu exista o modalitate stiintifica de a masura formele corpului si uneori este pur si simplu greu sa-ti determini forma propriul corp.

De ce tot vorbim despre formele corpului?

Nu ne intereseaza aici o clasificare exacta a corpului tau in sine. Are mai mult de-a face cu estetica echilibrului.

Obiecte echilibrate = placut vizual

Mai simplu spus, ne place sa privim obiecte echilibrate (sau oameni de altfel). Este mai putin important daca aveti o asa-numita forma de „mar” sau de para”. Ideea este ca, cu cat silueta ta este mai echilibrata, cu atat tinuta ta va fi mai placuta vizual.

Si acesta este o modalitate excelenta de a folosi moda. Poti evidentia trasaturile frumoase ale corpului tau si le poti minimiza pe altele care nu sunt atat de frumoase folosind culorile si croiurile potrivite.

Cel mai probabil nu te vei incadra doar intr-una dintre categoriile de forme ale corpului. De cele mai multe ori, ne incadram intr-o categorie, dar ne inclinam si spre alta.

Cheia este sa stii care parti ale corpului te fac sa te incadrezi intr-o anume categorie. S-ar putea sa ai solduri mari precum para, dar in acelasi timp s-ar putea sa ai umerii largi, caracteristici unui mar.

Cum sa va determinati forma corpului

Cel mai putin subiectiv mod de a-ti gasi forma(ele) corpului este sa te masori. In plus, facand acest lucru, veti avea intotdeauna gata masuratorile daca sunteti vreodata confuz cu privire la dimensiunea comerciantilor online.

Veti avea nevoie de un instrument de masurare folosite in croitorii cum este centimetrul si veti purta cat mai putine imbracaminte pentru a evita masuratorile incorecte. Asigurati-va ca stati drept cu bratele in lateral. Banda trebuie sa fie stransa pe corp, dar nu prea stransa, astfel incat sa comprima corpul – facand masurarea inexacta.

Sa masuram urmatoarele patru zone ale corpului tau:

Umeri – masoara in jurul celui mai inalt punct al umerilor tai.

Bust – masurati in jurul pieptului peste cea mai mare parte a sanilor.

Talie – masurati in jurul celui mai mic punct al taliei.

Solduri – masurati in jurul soldului peste cea mai mare parte a feselor.

Determinati forma corpului dvs.

Dupa cum am mentionat anterior, sunt sanse sa aveti o forma de corp primara si o forma de corp secundara. Pentru a afla care sunt acestea, putem folosi trei metode:

(1) Determina-ti forma corpului folosind masuratorile bustului, taliei si soldurilor.

(2) Determinati-va forma corpului folosind masuratorile umarului, taliei si soldurilor.

(3) Priveste in oglinda si stabileste care parti ale corpului tau sunt mai late sau mai inguste decat restul corpului.

Cele 4 forme de baza ale corpului

Mai jos veti gasi caracteristicile celor patru forme de baza ale corpului utilizate in mod obisnuit in industria modei.

Daca v-ati uitat la formele corpului inainte, este posibil sa fi intalnit ghiduri care contin mai mult de aceste patru forme. Asta pentru ca cele patru forme de baza ale corpului pot fi impartite in subcategorii si, asa cum am mentionat mai devreme, probabil ca nu va veti incadra doar intr-una dintre cele patru categorii.

Dar, din moment ce nu suntem cu adevarat preocupati de o clasificare definitiva, ci de a determina ce parti ale corpului dumneavoastra necesita echilibrare vizuala, puteti determina forma principala a corpului dumneavoastra ca fiind cea cu care rezonati cel mai mult.

Fiecare dintre aceste forme de baza ale corpului are o caracteristica proeminenta si au fost alese dintr-un motiv:

Dreptunghiul arata mai mult sau mai putin ca o coloana, adica corpul este drept, cu putina definire a taliei sau deloc.

Para are un corp inferior mai mare in comparatie cu partea superioara.

Clepsidra are corpul superior si inferior mai lat, cu o talie ingusta la mijloc.

Marul este mai lat in mijloc si in partea superioara a corpului, cu un trunchi mai mic.

Forma corpului dreptunghiulara

Bustul/Umerii si soldurile vor fi aproape la fel – cu 5% unul fata de celalalt – iar talia ta va fi cu mai putin de 25% mai mica decat bustul tau.

Forma corpului de para

Soldurile tale vor fi cele mai mari dintre cele trei, in timp ce talia va fi cea mai mica. Soldurile tale vor fi cu cel putin 5% mai mari decat bustul/umerii tai.

Forma corpului clepsidra

Bustul si soldurile dvs. vor fi aproape la fel (cu 5% unul fata de celalalt), iar talia dvs. va fi cu cel putin 25% mai mica decat atat bustul/umerii, cat si soldurile.

Forma corpului de mar

Bustul/umerii si talia dvs. vor fi mai mari decat soldurile. Talia ta va fi la fel sau mai lata decat bustul tau. Soldurile tale vor fi cele mai mici – cu pana la 5% mai mici decat bustul/umerii.

Daca umerii si bustul dvs. sunt de latime similara, categoria dvs. de forma a corpului va fi aceeasi in ambele metode (1) si (2). Dar daca exista o diferenta semnificativa, s-ar putea sa obtineti rezultate diferite.

Pentru metoda (3), stati in fata oglinzii si priviti-va silueta. Ce caracteristici va plac cel mai mult si doriti sa le accentuati, pe care ati dori sa le ascundeti mai mult? Privindu-ti corpul in mod holistic, iti va oferi o alta oportunitate de a determina spre ce forme ale corpului te inclini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *