22 februarie 2024

Disney+, serviciul de streaming al The Walt Disney Company, va ajunge in Romania pe 14 iunie, cu sute de titluri disponibile si planuri de abonament lunar si anual. Disney+ Romania se va lansa cu peste 700 de filme si 900 de seriale de portofoliu, plus alte 150 de titluri originale.

Pretul lunar al serviciului va fi de 29,99 lei, iar cel anual de 299,90 lei. Cu toate acestea, pana pe 13 iunie la miezul noptii (chiar inainte de ziua lansarii), pasionatii de film se pot bucura in continuare de oferta exclusiva de preinregistrare de 239,90 RON (echivalentul a 12 luni de abonament lunar standard la pretul de 8 luni).

Utilizatorii se vor putea bucura de vizionare de inalta calitate simultan pe patru ecrane, descarcari nelimitate pe zece dispozitive si IMAX Enhanced pentru anumite productii. Mai mult, acestia vor putea crea pana la sapte profiluri diferite, inclusiv optiunea pentru parinti de a seta Profiluri pentru copii.

Disney plus Romania

Astfel, din 14 iunie, fanii universului Star Wars vor putea viziona serialul The Book of Boba Fett si ambele sezoane ale serialului The Mandalorian. In plus, Disney+ include intreaga saga Skywalker, cu toate cele 9 episoade din Star Wars disponibile.

Fanii supereroilor vor putea viziona peste 40 de filme Marvel, inclusiv Shang-Chi si Legenda celor zece inele, Eternals, Avengers: Endgame si Captain Marvel, plus peste 40 de seriale Marvel, cum ar fi Moon Knight, Loki si WandaVision. In plus, vor exista peste 280 de filme Disney si Pixar, inclusiv serialele Toy Story, Soul si Luca, nominalizate la Oscar .

Printre productiile National Geographic se numara filmul documentar Free Solo regizat si produs de E. Chai Vasarhelyi si Jimmy Chin, castigatori de Oscar, si popularul serial The World Second to Jeff Goldblum si Gordon Ramsay: Taste of Travel.

Crearea platformei Disney+

Disney+ este un serviciu de streaming video la cerere cu abonament american detinut si operat de divizia de distributie media si divertisment a companiei Walt Disney. Serviciul distribuie in principal filme si seriale de televiziune produse de The Walt Disney Studios si Walt Disney Television, cu centre de continut dedicate pentru marcile Disney, Pixar, Marvel, Star Wars si National Geographic, precum si Star in unele regiuni. Filme originale si serialele de televiziune sunt distribuite si pe Disney+.

Disney+ se bazeaza pe tehnologia dezvoltata de Disney Streaming Services, care a fost infiintata initial ca BAMTech in 2015, cand a fost separata de MLB Advanced Media (MLBAM). Disney si-a majorat cota de proprietate din BAMTech la un pachet de control in 2017 si, ulterior, a transferat proprietatea catre DTCI, ca parte a unei restructurari corporative in asteptarea achizitiei de catre Disney a 21st Century Fox.

Continut

Serviciul este construit in jurul continutului din principalele studiouri de divertisment si din biblioteca de film si televiziune Disney, inclusiv Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios, Disneynature, Disneytoon Studios, Pixar, Marvel Studios, Lucasfilm, National Geographic, 20th Century Fox Animation si Blue Sky. Studiouri impreuna cu filme selectate de la 20th Century Fox, Fox Searchlight Pictures, Saban Entertainment, Touchstone Pictures si Hollywood Pictures.

Serviciul functioneaza alaturi de Hulu, in care Disney a castigat un pachet de control in urma achizitiei 21st Century Fox. Bob Iger a declarat ca, la lansare, Disney+ se va concentra pe divertismentul orientat spre familie (fara continut cu rating R , NC-17 sau TV-MA ) si ca Hulu va continua sa gazduiasca divertisment general; Hulu gazduieste si Disney+ ca un serviciu suplimentar. Continutul destinat unui public matur a fost adaugat ulterior serviciului, inclusiv originalul Disney+ The Beatles: Get Back (2021), care include o avertizare de continut, si seria Marvel produsa pentru Netflix, toate clasificate TV-MA.

Odata cu adaugarea seriei Marvel Netflix in martie 2022, au fost introduse controale parentale revizuite in serviciu in Statele Unite pentru a permite adaugarea continutului mai matur al serialului, similar controalelor care exista deja pentru alte regiuni care au Star hub de continut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *