16 aprilie 2024

The Innocents, cel mai recent film al regizorului norvegian Eskil Vogt va ajunge in cinematografe incepand cu 7octombrie . Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes 2021 in sectiunea UnCertain Regard.

In acest thriller supranatural captivant si original, timpul de joaca este de-a dreptul periculos. In timpul verii scandinave orbitoare, o suburbie din Oslo devine treptat un taram al nelinistii cand un grup de copii isi incearca puterile misterioase, departe de atentia adultilor, neconstienti pe deplin de impactul actiunilor lor.

Eskil Vogt a debutat pe marile ecrane cu lungmetrajul Blind (2014), iar ca scenarist este cunoscut pentru colaborarea cu Joachim Trier la The worst person in the world (2021) si Thelma (2017). The Innocents a avut premiera nationala la editia din acest an a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) si a adus publicului un alt tip de poveste cu supereroi, ducand spectatorii intr-o incursiune in fantezie si realitate deopotriva. The Inocents este distribuit in Romania de Transilvania Film.

Documentarul ,,Al cui caine sunt eu?” a aparut in cinematografe in noiembrie

Documentarul ,,Whose Dog Am I?” , scris si regizat de Robert Lakatos, va fi lansat in cinematografele din Romania pe 4 noiembrie, fiind distribuit de microMULTILATERAL.

Acest eseu documentar satiric vorbeste despre politica intr-o lume in care cetatenii sunt cainii, politicienii sunt crescatorii de caini, oficialii sunt proprietarii, natiunile sunt rase nationale de caini, tarile sunt federatiile nationale de crescatori si suprema internationala. forumul este Federatia Internationala Canina. Regizorul este cel care interpreteaza realitatea si manipuleaza opinia publica.

Regizorul filmului, membru al minoritatii maghiare din Romania (in regiunea Transilvaniei), in timp ce cauta ,,mireasa” perfecta pentru alter-ego-ul sau, un caine din rasa Kuvasz (deci un maghiar de rasa pura), si astfel se gaseste implicat in politica de crestere a cainilor. Pe parcursul povestii, regizorul intra sub influenta diferitelor ideologii, precum nationalismul (cand afla ca rasele maghiare sunt degenerate, incearca sa salveze aceste rase de la degenerare), regionalismul (cand incearca sa dezvolte un nou maghiar transilvanean). rasa regionala, ca expresie a culturilor sale identitare specifice), sau liberalism (cand afla in urma testului sau genetic ca este o ,,persoana de rasa mixta”, deci, practic, un nenorocit). Dar el este dezamagit de toate aceste optiuni – asa ca esueaza ca politician canin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *