16 aprilie 2024

In fiecare an, industria frumusetii produce peste 120 de miliarde de unitati de ambalaje – „95% sunt aruncate dupa o singura utilizare”, a declarat Yolanda Cooper, fondatoarea marcii de ingrijire a pielii We Are Paradoxx, in timpul unui webinar recent.

Din fericire, multe marci adopta initiative ecologice care ii ajuta deja pe consumatori sa se angajeze in decizii mai responsabile de cumparare si eliminare. TerraCycle, de exemplu, colaboreaza cu companii precum Burt’s Bees, L’Occitane, eos si Living Proof (pentru a numi doar cateva) pentru a recicla ambalajele de frumusete care nu sunt de obicei acceptate. Intre timp, Loop ofera un serviciu de reumplere pentru marci precum REN, Dermalogica si Puretto, curatand profesional ambalajele (de obicei pe baza de aluminiu) inainte de a reumple produsele tale preferate si de a le expedia inapoi.

Cu toate acestea, expertii sunt de acord ca, pentru ca tranzitii semnificative si de lunga durata sa aiba loc in industrie, companiile insele trebuie sa initieze schimbari – si, din fericire, unele fac deja pasi in acest sens. De la mare la mic, iata 10 marci de ingrijire personala care isi fac locul lor in lumea ambalajelor durabile.

1.Majoritatea produselor Neighbourhood Botanicals sunt gazduite intr-o cutie reciclabila din sticla sau aluminiu. Acolo unde acest lucru nu este posibil, marca se straduieste sa utilizeze 100% plastic reciclat post-consum (PCR). Sunt pe cale sa-si lanseze schema de reincarcare fara deseuri, materialele lor de transport sunt in totalitate fara plastic si folosesc cutii neutre din carbon pentru a livra comenzi. Neighborhood Botanicals declara ca este primul brand de frumusete „negativ” de carbon din Marea Britanie.

2.Formulele de sampon si balsam Everist sunt fara apa, ceea ce le face mai mici si mai usor de transportat, ceea ce produce mai putine emisii de carbon. Produsul este continut in tuburi de aluminiu reciclabile la infinit – care, cu designul lor minimalist alb si culoarea galbena atragatoare, vor arata super sic la dusul tau. Cat despre capacele lor de plastic? Trimiteti-le inapoi, gratuit, pentru reciclare prin programul CapBack de la Everist. Ca o ultima stralucire a haloului, compania in general este neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon si este certificata pentru clima neutra.

3.Toate sticlele, cutiile si capacele pe care le produce acest brand din Marea Britanie sunt fabricate din aluminiu, ceea ce inseamna ca 90% din ambalajul sau nu contine plastic. (Doar pompele plictisitoare se dovedesc a fi o provocare – unul la care We Are Paradoxx continua sa lucreze.) Compania este, de asemenea, membru al 1% For The Planet, care ii vede sa doneze un procent din veniturile lor anuale pentru cauze de mediu si lucreaza cu companii de productie care, de asemenea, iau masuri pentru a-si reduce amprenta de carbon.

4.Desi evitand ambalajele neprietenoase mediului si risipa de produse, capsulele de ser cu vitamina C ale acestui brand ( Common Heir) se simt in continuare complet luxoase. Continand cantitatea potrivita de ser pentru o singura utilizare, capsulele sunt fabricate din alge si amidon pe baza de plante si colorate cu coloranti de calitate alimentara. Acest lucru le face 100% biodegradabile, asa ca puneti-le in apa fierbinte cand ati terminat si urmariti cum se dizolva. Intre timp, cutia exterioara este facuta din carton reciclabil (desi este atat de frumos incat veti dori sa-l pastrati), iar ambalajul lor de transport este, de asemenea, reciclabil.

5.Acest brand australian este prietenos cu pamantul ca nume si natura. Inika inseamna „pamant mic” in sanscrita, iar formulele lor de ingrediente si ambalajul produselor sunt realizate din materiale de care Mama Natura ar fi mandra. Sticlele si borcanele din sticla din gama de ingrijire a pielii a marcii sunt 100% reciclabile, iar tuburile sunt fabricate din trestie de zahar biodegradabila – doar pompele care sunt din plastic. In plus, capacele sunt fabricate din aluminiu complet reciclabil, iar cutiile care adapostesc recipientele lor sic sunt create cu hartie FSC (recoltata sau reciclata in mod responsabil).

6.Produsul de debut al acestui brand incepator, Performance Crème, vine intr-un tub realizat dintr-un amestec de compus de trestie de zahar cu impact redus si produs secundar din lemn de molid, obtinut din industria tamplariei. Si, desi pompa si capacul atasati sunt din plastic, nu sunt implicate componente metalice, ceea ce inseamna ca sunt complet reciclabile. In plus, plicurile de expediere ale marcii sunt 100% reciclate si reciclabile si folosesc arahide de ambalare biodegradabile pe baza de porumb pentru umplutura.

7.In timp ce unele marci pot afirma ca ambalajul lor este aproape fara plastic, intreaga gama Ethique indeplineste acest aspect. Totul, pana la „folia cu bule” in care ajung produsele tale, este fabricat din surse de hartie si/sau carton si nu are acoperire de plastic – facandu-l nu numai reciclabil, ci si compostabil in propria curte; ceva pe care marca il incurajeaza in mod activ. Nu se termina aici: ei iau masuri atunci cand proiecteaza ambalaj pentru a-l face cat mai putin intens in productie, iar marca este neutra din carbon, compensand 120% din emisiile lor de carbon.

8.Aceasta marca vegana afirma ca „s-a straduit sa fie mai bine pentru planeta noastra” de la lansarea sa din 1997 – iar ambalajul lor sustine afirmatia. Pe langa utilizarea sticlei reciclabile pentru unele recipiente si borcane, Pacifica incorporeaza PCR in sticlele si tuburile lor de plastic, ceea ce a salvat 500.000 de kg de plastic virgin de la deseuri doar anul trecut si poate fi reciclat ulterior. Produsele achizitionate prin intermediul site-ului lor web sunt ambalate in cutii PCR si de hartie, iar marca are, de asemenea, un program de reciclare, prin care clientii pot imprima o eticheta de livrare preplatita pentru a trimite inapoi articolele goale pentru reciclare si prin care vor castiga puncte pentru reduceri.

9. Kiehl’s-Cand o marca se numeste in mod deliberat pentru a reflecta conceptul de upcycling, stii ca va aduce bunuri ecologice. Ambalajul pastelat superb al acestei companii din Londra este 99% fara plastic: folosesc sticla pentru sticle si borcane si aluminiu pentru tuburi si capace de borcane – ambele putand fi reciclate. Desi pompele si pipetele lor sunt fabricate din plastic, acestea pot fi reciclate prin TerraCycle. Multe produse sunt disponibile si sub forma de rezerve, astfel incat sa puteti reutiliza pompa, iar totul vine ambalat in carton reciclabil.

10. The Body Shop-Plasticul este utilizat pentru o mare parte din ambalajele REN, dar ei urmaresc ca toate acestea sa isi indeplineasca „Angajamentul Zero Waste” (poate fi reciclate, contine materiale reciclate si/sau pot fi refolosite) pana la sfarsitul anului 2021. In prezent, un soi de sticle este fabricat din plastic, altfel condus la depozitul de gunoi sau la incinerator si poate fi reciclat in intregime (inclusiv pompa); iar un altul cuprinde 20% plastic oceanic recuperat si 80% din sticle de plastic reciclate. Intre timp, unele borcane sunt realizate din sticla 100% reciclabila cu capace din plastic reciclabil. De asemenea, au renuntat la pliculete de mostre de plastic, au creat tuburi de aluminiu reciclate/reciclabile cu duze detasabile si reciclabile si au parteneriat cu organizatiile oceanice pentru a lupta impotriva deseurilor de plastic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *