22 martie 2023

Desi meditatia, yoga si somnul de somn sunt forme eficiente de ameliorare a stresului, ascultarea muzicii este una dintre cele mai usoare modalitati de a face sa curga dopamina. S-ar putea sa ai propria lista de redare personala pentru a va calma nervii, dar aceasta este sustinuta stiintific.

Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Mindlab International a inregistrat raspunsurile fiziologice ale participantilor la anumite cantece in timp ce rezolvau puzzle-uri complexe. Mai jos vei gasi cele mai bune melodii care te vor ajuta sa te relaxezi si sa meditezi.

Youtube muzica de relaxare

SYRE, Next to Me

Cantareata si producatorul canadian SYRE ofera ritmuri racoritoare despre dor si singuratate in ,,Next to Me”.

Surf Mesa ft. Emilee, Ily

Interpretarea lui Emilee a clasicului din 1967 al lui Frankie Valli ,,Can’t Take My Eyes Off You” conduce hitul viral de vis al lui Surf Mesa ,,ily (i love you baby)”

Kiso & Loé, Circles

EDM lanseaza o melodie de dragoste alt-pop in colaborarea optimista din 2017 a lui Kiso si Loe ,,Circles”.

Medasin (feat. Joba), Daydream

Medasin si membru fondator al BROCKHAMPTON, Joba, si-au propus sa bucure ascultatorii cu ,,Daydream” piesa lor din 2016 cu acelasi nume.

Chet Porter (feat. Chelsea Cutler), Stay

Chelsea Cutler canta cu o voce blanda Chet Porter ,,Stay” – o piesa care este perfecta ca incheierea perfecta a unei nopti epice.

Muzica de relaxare a mintii

Airstream, Electra

Acest cantec relaxant are asemanari cu ,,Weightless”. Tempo se potriveste cu ritmul cardiac optim de repaus de 60 pana la 65 de batai pe minut. Frecventele medii si absenta unui bas scazut si greu sunt mai putin solicitante pentru sistemul nervos. Aceasta melodie are cu siguranta o atmosfera ,,chill” si are mai mult un ritm hip-hop, dar nimic la extrem. Fanii yoga ar putea gasi aceasta muzica de fundal perfecta pentru salutarile soarelui.

DJ Shah, Mellomaniac

Ceea ce face ca acest cantec sa fie relaxant este chitara. Repetarea elibereaza mintea sa simta muzica mai degraba decat sa o analizeze. Dupa cum sugereaza si titlul melodiei, ritmul este moale si chiar putin senzual. Bagheta de ploaie si toba asemanatoare congai evoca viziuni de a sorbi ceva inghetat pe o insula tropicala.

Enya, Watermark

Toata lumea o cunoaste pe Enya din clasicul ei, ,,Only Time”, care este o melodie la fel de relaxanta. ,,Watermark” are un aranjament de pian simplu, dar minunat, cu un cor subtil de voci umane. Stratificat cu refrenul este un acompaniament de sintetizator care creeaza zgomot alb, despre care s-a dovedit ca induce liniste. Economiseste banii pe o masina de zgomot alb si doar asculta aceasta melodie.

Coldplay, Swberry Swing

Aceasta este prima melodie relaxanta de pe lista cu versuri, ceea ce demonstreaza ca muzica nu trebuie sa fie instrumentala pentru a fi linistitoare. Are un tempo putin mai mare si nu promoveaza cu adevarat relaxarea, ci un sentiment de multumire. Versurile in sine contribuie la vibratia lipsita de griji si chiar si videoclipul este distractiv de vizionat.

Adele, Someone like you

Acest cantec iconic si-a castigat premiile, care au inclus un Grammy. Potrivit oamenilor de stiinta, aproape totul despre acest cantec este aranjat pentru a reduce audienta pana la lacrimi. ,,Cand refrenul se rupe, vocea Adelei sare cu o octava si inchide notele cu volum din ce in ce mai mare”, a scris un scriitor de la The Daily Mail. ,,In acelasi timp, armonia se schimba, iar versurile devin mai dramatice.” Poate la inceput nu intelegi de ce aceasta melodie este relaxanta, dar cineva care este foarte stresat trebuie doar sa scoata totul cu un plans bun.

Muzica de relaxare pian

Ludovico Einaudi: I Giorni

Orice de la Einaudi este cu adevarat relaxant. Dar ,,I Giorni”, cu liniile sale melodioase si confortul cheie major, este un adevarat rasfat bland. Cu Einaudi este vorba despre o simplitate frumoasa: el alege cele mai bune clape, gaseste o modalitate de a infasura cele mai frumoase combinatii de note in jurul lor si repeta formula castigatoare din nou si din nou in mici oaze de calm la pian.

Claude Debussy: Clair de Lune

Una dintre cele mai cunoscute lucrari ale lui Debussy, ,,Clair de Lune” (,,lumina lunii”) este o miscare din Suite Bergamasque a compozitorului romantic francez. Miniatura impresionista de pian are o deschidere recunoscuta instantaneu si se umfla intr-un val de note care se vartejesc usor, la fel de usoare ca un nor. Piesa este prezentata in multe filme, inclusiv Twilight si Ocean’s Eleven.

Ludwig van Beethoven: Moonlight

Un alt moment de calm sumbru, celebra Sonata ,,Moonlight” a lui Beethoven are o prima miscare demna de orice reflectie profunda. Tripletele ondulate sunt intemeiate de o linie de melodie impunatoare, negrabita, iar efectul general al pasajelor in miscare – inca absolut calme – care lucreaza impotriva basului total negraba face cel mai calm dintre somn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *