22 aprilie 2024

Cinci tineri actori romani, reprezentanti ai noii generatii, promit sa devina vedete ale cinematografiei romanesti, prin rolurile din ,,Taximetristi/Taxi Drivers”, filmul care ajunge pe marile ecrane din Romania pe 20 ianuarie. Ana-Maria Guran, Stefania Circu , Carol Ionescu, Vlad Ionut Popescu si Madalina Stoica joaca in ultimul proiect cinematografic al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, pentru care filmarile s-au incheiat recent la Bucuresti. Filmul este o adaptare a piesei cu acelasi nume, care ruleaza la teatrul independent Apollo 111 din 2018.

Desi au sub 30 de ani, multi dintre ei au obtinut deja premii importante din industrie, precum Ana-Maria Guran care a fost nominalizata la Gala Premiilor Gopo pentru premiul pentru cea mai buna actrita si a primit titlul de tanara speranta pentru debutul cinematografic. performanta in filmul ,,Lumea este a mea”.

Madalina Stoica

Nu doar premiile obtinute ii recomanda pe cei cinci actori, ci si rolurile pe care le detin dincolo de cariera lor de actor. Madalina Stoica, la doar 25 de ani, este si asistentul de regie al filmului ,,Taximetristi”, iar Carol Ionescu, fiul regretatului mare artist Serban Ionescu si al actritei Magda Catone, este si directorul artistic al Teatrului ,,Serban Ionescu”. si Film Festival”, si, de asemenea, producator pentru doua scurtmetraje.

Stefania Circu

Stefania Circu a jucat in „Tata Muta Muntii” si in spectacole de teatru precum „Sara / Mara” (Teatrul Apollo111), „Negutatorul din Venetia” (Teatrul National Bucuresti) si „Jack si vrejul de fasole” (Teatrul Ion Creanga). Stefania lucreaza si la emisiunea „Starea Natiei” de la Prima TV si joaca in „La Oras”, primul serial produs local pentru Voyo.

Vlad Ionut Popescu

Vlad Ionut Popescu are 24 de ani si a jucat si in filmele ,,Voygers”, ,,Tata Muta Muntii” si ,,Dincolo”.

Ana-Maria Guran

,,A fost grozav sa filmez cu colegii mei, Carol Ionescu, Nicoleta Hancu si Alexandru Ion pentru ca ne intelegem bine in actorie si am reusit sa ne mentinem energia desi uneori era noaptea tarziu. Am reusit sa facem glume din absolut orice si am fost nevoiti sa ne abtinem sa radem, desi totul devenea din ce in ce mai amuzant. Erau si oameni pe strada care strigau diverse lucruri la noi, dar asta nu a fost intotdeauna distractiv pentru ca unii vorbeau urat sau intrerupeau dialogul” , spune Ana-Maria Guran.

Filmarea filmului Taximetristii

,,Filmul are calitatile unui film comercial, te poti identifica usor cu personajele, cu limbajul si cu situatiile, dar si cu calitatile unui film de arta, descrie o lume fictiva, dar atat de asemanatoare cu realitatea imediata, plus ca are o echipa artistica preocupata de livrarea unui produs de valoare”, spune Carol Ionescu.

,,Veronica este un personaj colorat, este extrovertita si foarte directa. Nu se pierde in subtilitati, ce spune ea, asta e. Nu este un tip de rol pe care l-as fi ales in mod normal. Sunt extrem de cuprins, asa ca a fost un proces pe alocuri incomod, dar si extrem de satisfacator”, spune Madalina Stoica.

,,Filmarea mi-a oferit un spatiu confortabil si sigur in care sa ma exprim. In ,,Taximetristi” este prima data cand am un rol independent, iar faptul ca l-am avut partener pe actorul Alexandru Ion mi-a dat incredere” declara actorul Vlad Ionut Popescu.

Filmul este produs de Bold Film Studio, primul fond de investitii cinematografice din Romania, impreuna cu Tangaj Production si Avanpost Media. Ca si in cazul piesei, scenariul filmului este semnat de Bogdan Theodor Olteanu impreuna cu Adrian Nicolae.

,,Taximetristi”, un film despre povestile lui Lica si Liviu, doi taximetristi prinsi in valtoarea vietii de noapte bucurestene.

In film calatorim prin Bucuresti impreuna cu Lica si Liviu, doi taximetristi care in decursul unei singure nopti se intalnesc cu tot felul de clienti. Ar trebui sa fie o noapte obisnuita, dar se dovedeste a fi una plina de suspans. Prin masini le trec tinerii care merg la petreceri, DJ-i, batausi, prezentatori TV etc. Toate aceste calatorii ajung sa aiba un impact neasteptat in viata lor. Lica, interpretat de Alexandru Ion, este prototipul taximetristului enervant, care stie sa se descurce cu viata, traficul, politica si incalzirea globala, este soferul care da jos geamul si tipa la masina de langa el.

Pe de alta parte, Rolando Matsangos, in rolul lui Liviu, este un sofer temporar de taxi care cauta constant un loc de munca mai bun. Liviu te duce la destinatie in tacere si isi cere scuze daca vorbeste la telefon. Nu se supara cand ramai fara bacsis si te urca in masina fara sa te intrebe unde mergi sau sa dicteze pretul de pornire.

Distributia filmului mai include si Alexandru Ion (,,Portretul luptatorului la tinerete”, ,,Las Fierbinti”), Ronaldo Matsangos (,,Hartia va fi albastra”, ,,Sieranevada”), Maria Popistasu (,,Marti dupa Craciun”, ,,Intregalde” ), Victoria Raileanu („Vlad”), Monica Barladeanu („Despre oameni si melci”, „Moartea domnului Lazarescu”, „Closer to the Moon”), Andi Vasluianu („Sieranevada”, „Umbre”, „Despre oameni si melci”. „) sau Cosmin Nedelcu (Micutzu). Printre invitatii speciali se numara Adrian Nicolae (,,Lumea e a mea”, ,,Mia isi rateaza razbunarea”) si rapperul Spike.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *