3 februarie 2023

Dintre toate actritele geniale de la Hollywood, Scarlett Johansson este una dintre cele mai faimoase celebritati care s-a bucurat de o uriasa urmarire a fanilor din intreaga lume. Este cunoscuta in special pentru munca sa in filme precum ,,Lost in Translation„, ,,The Nanny Diaries”, ,,Vicky Cristina Barcelona”, ,,The Avengers” si ,,Hitchcock”.

Johansson, fiica unui arhitect si a unui producator, a fost crescuta in New York City. Ea si fratele ei geaman, Hunter, erau cei mai mici dintre cei patru frati. Ea a dezvoltat un interes pentru actorie la o varsta frageda, facand auditii pentru reclame pana la varsta de sapte ani. Continua sa citesti si afla mai multe despre viata actritei Scarlett Johansson.

Cine este Scarlett Johansson?

Scarlett Ingrid Johansson s-a nascut pe 22 noiembrie 1984 in New York City. Pasionata de cariera ei inca de la o varsta frageda, a aranjat adesea rutine de cantece si dans pentru familia ei. Ii placea in special teatrul muzical si mainile de jazz. Parintii lui Scarlett au sustinut-o intotdeauna in alegerea carierei. Ea isi descrie copilaria ca fiind una foarte obisnuita.

fashiondays.ro

Scarlett Johansson familie

Tatal lui Scarlett, Karsten Olaf Johansson, este un arhitect originar din Copenhaga, Danemarca, in timp ce bunicul ei patern, Ejner Johansson, a fost istoric de arta, scenarist si regizor de film. Mama lui Scarlett, Melanie Sloan, este din New York si a lucrat ca producator. Ea provine dintr-o familie de evrei ashkenazi din Polonia si Rusia, supranumita initial Schlamberg, motiv pentru care Scarlett s-a descris ca fiind evreica.

In ceea ce ii priveste pe fratii lui Scarlett, aceasta are o sora mai mare, Vanessa, care este si actrita; un frate mai mare, Adrian; si un frate geaman, Hunter. In afara de asta, Scarlett are si un frate vitreg mai mare, Christian, din prima casatorie a tatalui ei. Ea detine atat cetatenia americana, cat si cetatenia daneza.

Parintii ei au divortat cand ea avea doar 13 ani, asa ca era aproape de bunica materna, contabila si profesoara. Scarlett a considerat-o intotdeauna cea mai buna prietena si s-a distrat bine cu ea.

Scarlett Johansson educatie

Scarlett Johansson a urmat o scoala primara din Greenwich Village, Manhattan. Mai tarziu, ea s-a inscris la Institutul de Teatru Lee Strasberg, unde a primit o auditie pentru reclame; cu toate acestea, in curand, a descoperit ca nu mai era de interes pentru ea. Ea si-a mutat atentia catre film si teatru, facand prima ei aparitie pe scena in piesa Off-Broadway, Sophistry with Ethan Hawke. Intre timp, ea a inceput sa studieze la Professional Children’s School (PCS), o institutie de invatamant privata pentru copii actori aspiranti din Manhattan.

Scarlett Johansson cariera

Scarlett Johansson a inceput sa joace de cand era mica, deoarece mama ei a dus-o sa participe la auditii. A debutat in cinema la varsta de 9 ani, in comedia ,,North” (1994), unde a jucat in rolul fiicei lui John Ritter. Un an mai tarziu, a jucat rolul fiicei lui Sean Connery si Kate Capshaw in filmul ,,Just Cause”.

In 1996, a facut un mic rol in filmul ,,If Lucy Fell”. In acelasi an, a jucat rolul Amanda in ,,Manny & Lo” si pentru interpretarea ei a fost nominalizata la Independent Spirit Award pentru cea mai buna actrita.

In anul 1997, a facut roluri secundare in filmele ,,Fall” si ,,Home Alone 3″. Un an mai tarziu, a facut parte din filmul ,,The horse whisperer” si, datorita performantei sale excelente, Johansson a inceput sa fie mai recunoscut in filme, a fost nominalizata si de Asociatia Criticilor de Film din Chicago la cea mai promitatoare actrita.

In 1999, a facut parte din ,,My Brother the Pig” si in 2001 in filmul ,,The man who wasn’t there”. Pentru filmul ,,Ghost World” (2001), ea a primit laude si recunoastere. In anul 2002, a aparut in ,,Eight Legged Freaks”.

Pentru anul 2003, Scarlett Johansson a jucat-o pe Charlotte in filmul ,,Lost in Translation” pentru care a primit numeroase premii, fiind catalogata ca fiind calma si senina atunci cand actioneaza. Ea a castigat premiul BAFTA si premiul Boston Society of Film Critics Award pentru cea mai buna actrita; a fost, de asemenea, nominalizata la Globul de Aur pentru cea mai buna actrita, Asociatia Criticilor de Film de difuzare si Asociatia Criticilor de Film din Chicago.

In luna iunie a anului 2004, Scarlett Johansson a fost invitata sa se alature Academiei de Arte si Stiinte Cinematografice. In acelasi an a facut roluri pe ecran sau voce in cinci filme: ,,SpongeBob: The Movie”, ,,A Good Woman”, ,,The Perfect Score”, ,,In Good Company” si ,,A Love Song for Bobby Long”; pentru aceasta ultima interpretare a obtinut o nominalizare la Globul de Aur pentru cea mai buna actrita.

In iulie 2005, a jucat alaturi de Ewan McGregor in filmul ,,The Island”. In acelasi an, a fost din nou nominalizata la Globul de Aur.

In anul 2006, Scarlett Johansson a jucat un rol secundar in filmul lui Christopher Nolan ,,The Prestige”, care a fost un succes cu veniturile si criticile din intreaga lume, ajungand sa fie recomandata de Los Angeles Times ca o opera de arta adulta, provocatoare. Ea a jucat in filmul ,,The Nanny Diaries” in 2007, care a avut putine strangeri de fonduri la venituri si a fost un esec critic.

In 2008, Scarlett Johansson a jucat alaturi de Natalie Portman si Eric Bana in filmul ,,The Other Boleyn Girl”. Un an mai tarziu, a jucat rolul Annei in filmul He’s Just Not That into You, care a avut un nivel de venituri de succes. In martie 2009, a fost aleasa sa joace rolul vaduvei negre in filmul ,,Iron Man 2″, care a fost lansat in 2010.

Pentru luna noiembrie 2010, a fost ales sa joace in adaptarea cinematografica a romanului lui Michel Faber ,,Sub piele”. Filmul a fost lansat in Statele Unite in 2014 si a fost tinta unor recenzii bune.

La inceputul lunii martie 2012, a fost raportat ca Scarlett Johansson a fost angajata sa o interpreteze pe Janet Leigh in filmul ,,Hitchcock”, care a fost lansat in noiembrie a aceluiasi an si a fost bine primit de public.

Pe 2 mai 2012, Scarlett Johansson a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame la 6931 Hollywood Blvd, in fata Muzeului Madame Tussauds. In acel moment, ea si-a repetat rolul Natasha Romanoff (Vaduva Neagra) in filmul ,,Razbunatorii”, filmul a primit recenzii pozitive si a fost un succes grozav.

Pentru 25 iulie 2014, Scarlett Johansson a fost protagonista filmului ,,Lucy”. De asemenea, si-a repetat rolul de Black Widow in filmul ,,Captain America: The Winter Soldier”, care a primit recenzii pozitive. In plus, a jucat rolul vaduvei negre in ,,The Avengers: Age of Ultron”, care a avut premiera pe 1 mai 2015.

Filmografie

  • 1994: Un baiat pe nume Norte.
  • 1995: Just Cause.
  • 1996: Daca Lucy a cazut.
  • 1996: Manny & Lo.
  • 1997: toamna.
  • 1997: Singur acasa 3.
  • 1998: Soapta cailor.
  • 1999: Fratele meu porcul.
  • 2001: Omul care nu era acolo.
  • 2001: Lumea fantomei.
  • 2001: O rapsodie americana.
  • 2002: Atacul Aracului.
  • 2003: Lost in Translation.
  • 2003: Fata cu un cercel de perle.
  • 2004: Scorul perfect.
  • 2004: Un cantec de dragoste pentru Bobby Long.
  • 2004: O femeie buna.
  • 2004: Filmul SpongeBob SquarePants.
  • 2004: In Good Company.
  • 2005: Punct de meci.
  • 2005: Insula.
  • 2006: Scoop.
  • 2006: Dalia Neagra.
  • 2006: Prestigiul.
  • 2007: Jurnalele Bonelor.
  • 2008: Cealalta fata Boleyn.
  • 2008: Gomora.
  • 2008: Vicky Cristina Barcelona.
  • 2008: Spiritul.
  • 2009: Doar ca nu este atat de interesat de tine.
  • 2010: Iron Man 2.
  • 2011: Am cumparat o gradina zoologica.
  • 2012: Razbunatorii.
  • 2012: Hitchcock.
  • 2013: Ea.
  • 2013: Sub piele.
  • 2013: Don Jon.
  • 2014: Capitanul America: Soldatul de iarna.
  • 2014: Chef.
  • 2014: Lucy.
  • 2015: Avengers: Age of Ultron.
  • 2016: Bucura-te, Cezar!
  • 2016: Cartea junglei.
  • 2016: Captain America: Civil War.
  • 2016: Cantati.
  • 2017: Ghost in the Shell.
  • 2017: Rough Night Jess.
  • 2018: Avengers: Infinity War.

Premii

  • Premiu de la Asociatia Criticilor de Film din Los Angeles (Premiul New Generation): 2004.
  • Premiul pentru actrita emergenta la Festivalul International de Film de la Palm Springs din 2004.
  • Premiul BAFTA pentru cea mai buna actrita, pentru ,,Lost in Translation”: 2004.
  • Premiul Sant Jordi pentru cea mai buna actrita straina: 2005.
  • Premiul Hasty Pudding Theatricals, SUA pentru Femeia anului: 2007.
  • Premiul Gotham Awards pentru cea mai buna distributie, ,,de Vicky Cristina Barcelona”: 2008.
  • Premiul Tony pentru cea mai buna actrita intr-o piesa, pentru ,,A View from the Bridge”: 2010.
  • Premiul Scream pentru cea mai buna actrita SF in ,,Iron Man 2″: 2010.
  • Camera de aur pentru cea mai buna actrita internationala: 2012.
  • Premiile Saturn pentru cea mai buna actrita in rol secundar, pentru ,,Ea”: 2014.

Scarlett Johansson viata personala

In noiembrie 2012, Johansson a inceput sa se intalneasca cu francezul Romain Dauriac, proprietarul unei agentii de publicitate. S-au logodit in septembrie urmator. Perechea si-a impartit timpul intre New York si Paris. Ea a nascut fiica lor in 2014. Johansson si Dauriac s-au casatorit in octombrie in Philipsburg, Montana. S-au despartit la jumatatea anului 2016 si au divortat in septembrie 2017. Johansson a inceput sa se intalneasca cu co-scriitor-ul de Saturday Night Live si co-gazda de Weekend Update, Colin Jost, in mai 2017. In mai 2019, cei doi s-au logodit. S-au casatorit in octombrie 2020, la casa lor din New York. Ea a nascut fiul lor in august 2021. Johansson locuieste in New York si Los Angeles.

In septembrie 2011, fotografiile nud ale lui Johansson sparte de pe telefonul ei mobil au fost difuzate online. Ea a spus ca imaginile au fost trimise sotului ei de atunci, Ryan Reynolds, cu trei ani inainte de incident. In urma unei investigatii FBI, hackerul a fost arestat, a pledat vinovat si a fost condamnat la zece ani de inchisoare. In 2014, Johansson a castigat un proces impotriva editorului francez JC Lattes din cauza declaratiilor calomnioase despre relatiile ei din romanul The First Thing We Look At de Gregoire Delacourt. Ea a primit 3.400 de dolari; ea pretinsese 68.000 de dolari.

Johansson a criticat mass-media pentru ca promoveaza o imagine care provoaca diete nesanatoase si tulburari de alimentatie in randul femeilor. Intr-un eseu pe care l-a scris pentru The Huffington Post, ea a incurajat oamenii sa mentina un corp sanatos. Ea a pozat nud pentru coperta din martie 2006 a revistei Vanity Fair alaturi de actrita Keira Knightley si designerul de moda complet imbracat Tom Ford. Fotografia a starnit controverse, deoarece unii credeau ca demonstreaza ca femeile sunt fortate sa-si etaleze sexualitatea mai des decat barbatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *