16 aprilie 2024

Observam principiile reincarnarii peste tot in viata: ciclurile naturii, ziua si noaptea, miscarea ciclica a soarelui, pamantului, lunii si sistemului solar. Vedem, de asemenea, principiile reincarnarii reflectate in jurul nostru in fiecare zi: o planta creste, moare si isi elibereaza semintele. Semintele sale se infunda in pamant, incep sa incolteasca si o viata noua renaste din nou.

Reincarnarea, sau renasterea energiei sau a vietii, are loc in jurul nostru in diferite forme si forme in fiecare zi. Poate de aceea, pentru multi dintre noi, reincarnarea este ceva intuitiv, ceva care rezoneaza cu insasi natura, insasi esenta vietii. Citeste mai jos si afla care sunt semnele ca te-ai reincarnat de mai multe ori.

Vietile trecute si sufletul ,,tau”

Cunoscuta si sub denumirea de ,,metempsihoza” si ,,transmigrare”, reincarnarea si conceptul de vieti anterioare exista de mii de ani, pornind de la vechile traditii celtice, grecesti, asiatice si indiene. In zilele noastre, aproximativ 51% din populatia lumii crede intr-o forma de viata de apoi, aproximativ 7% cred ca in cele din urma suntem reincarnati .

Una dintre cele mai intrinseci credinte ale reincarnarii este ca majoritatea dintre noi au trait multe vieti inainte si, uneori, ne putem aminti de fapt aceste vieti anterioare. Aceste vieti anterioare si ,,sine” din trecut cu care avem tendinta sa ne identificam ca extensii ale noastre si ale ego-urilor noastre.

Semne ca te-ai reincarnat de mai multe ori

Vise recurente

Visele sunt reflectari ale mintii inconstiente si, in timp ce visele repetitive pot semnifica uneori traume, frica sau probleme pe care creierul tau incearca sa le proceseze (,,afaceri neterminate”), visele repetitive pot fi, de asemenea, potential reflectari ale experientelor din viata trecuta. Multi oameni pretind ca au trait anumite evenimente, au vazut anumiti oameni sau au mers frecvent in anumite locuri in visele lor, care se simt foarte familiare si cumva recunoscute . De exemplu, am adesea vise recurente despre un castel din secolul al XV-lea pe care am un sentiment clar de a-l cunoaste foarte bine, dar nu am mai vazut sau mai fost niciodata la acest castel in viata de veghe.

Amintiri in afara locului

Exista multe cazuri inregistrate de copii mici care au amintiri deplasate care mai tarziu se dovedesc a fi ciudat de exacte in detaliu. In timp ce amintirile in afara locului se pot datora unor simple fantezii, neintelegeri sau unei incongruente in capacitatea de a-si aminti, exista tot mai multe dovezi care sugereaza ca amintirile in afara locului ar putea dezvalui conexiuni cu vietile anterioare.

Ai o intuitie puternica

Intuitia este capacitatea de a echilibra mintea constienta si inconstienta si de a accesa izvoarele noastre mai profunde de intelepciune primara si cunoastere innascuta. Se spune ca, cu cat ne maturizam mai mult sufletesc , cu atat suntem mai aproape de a reveni la ,,sursa” (cunoscuta si sub numele de nirvana, eternitate, unicitate) din care provin sufletele noastre si din care inconstientul colectiv – un corp de universalitate. cunoasterea – exista.

Deja vu

Cu totii am mai experimentat deja vu la un moment dat in viata noastra. Este acel sentiment bizar pe care cumva l-am trait sau l-am trait cu un moment inainte. Adesea deja vu vine spontan si este declansat de mirosuri, sunete, vederi, gusturi si diverse alte senzatii. In timp ce unii sustin ca deja-vu-ul este o disonanta neurologica, altii sustin ca deja-vu-ul reflecta posibilitatea altor dimensiuni (adica universuri paralele), iar altii cred ca este o dezvaluire a experientei vietii trecute.

Esti un empat

Empatii absorb emotiile si, in unele cazuri, durerile fizice ale celor din jur, literalmente empatizand sau simtind direct si experimentand ceea ce experimenteaza altii. In acest articol despre empati , aprofundez despre aceasta rasa unica de oameni. In timp ce identificarea ca empat si absorbtia emotiilor altora ar putea fi vazuta in unele cazuri ca o forma psihologica de evitare pentru a ocoli propriile probleme si a pune vina pe altii, in alte cazuri autentice poate fi vazuta ca un semn al sufletului care a suferit multe reincarnari anterioare si s-a rafinat pana la punctul de a transcende sinele individual si problemele sale, extinzandu-se si asupra celorlalti.

Precognitie

Cunoscuta si sub denumirea de ,,vedere viitoare” sau ,,a doua vedere”, precognitia este capacitatea de a obtine informatii despre evenimente viitoare care nu sunt de obicei disponibile. Precognitia poate fi experimentata prin viziuni, senzatii fizice si sentimente, precum si in vise. Desi este considerata cvasistiintifica de unii, pentru altii precognitia este o experienta foarte reala si ar putea indica maturizarea energiei sufletesti.

Retrocunoasterea

Probabil ai ghicit! Retrocognitia este opusul precognitiei de mai sus si se refera la capacitatea de a obtine informatii care nu sunt disponibile de obicei despre evenimentele trecute . Aceste evenimente din trecut ar putea fi in viata ta sau candva in trecutul indepartat. Desigur, retrocognitia, spre deosebire de precognitie, nu este usor de dovedit sau verificat, totusi, pentru cei care au experimentat-o cu adevarat (si au putut sa o verifice sincer), aceasta abilitate ar putea fi, de asemenea, un semn al reincarnarii sufletesti.

Te simti mai in varsta decat reflecta varsta ta

Unii oameni sunt perpetuu ,,tineri la suflet” chiar si in viata lor ulterioara si, in acelasi mod, unii oameni pur si simplu par sa se fi nascut cu ,,Suflete batrane”. Experienta de a te simti mai in varsta decat o reflecta varsta ta este asociata in mod obisnuit cu reincarnarea de mai multe ori, iar acest lucru este reflectat in teoria ,,Varstei Sufletului”, unde exista o anumita progresie a dezvoltarii sufletesti: de la Suflete de prunc, la Suflete Trezite .. De exemplu: daca te-ai reincarnat de cateva ori pe pamant, acest lucru s-ar reflecta in epoca energiei tale, iar in aceasta viata vei afisa multe caracteristici primitive si de copil. Daca, totusi, energia ta sufleteasca s-a reincarnat de mai multe ori, vei afisa multe caracteristici maturizate si intepenite (cum ar fi cele mentionate in acest articol). Daca te simti mai in varsta decat arata varsta ta, ai putea fi un Suflet Matur sau Batran.

Ai o mare afinitate pentru anumite culturi/perioade de timp/medii

Se spune ca a avea o atractie mare, inexplicabila pentru anumite culturi sau perioade de timp este un fel de ,,reziduu” vietii anterioare care aminteste de un anumit loc, cultura sau mediu pe care sufletul tau l-a experimentat in vietile trecute. De exemplu, este posibil sa aveti o afinitate inexplicabila pentru cultura asiatica, artefacte celtice sau secolul al XIX-lea.

Temeri sau fobii inexplicabile

Asa cum s-a atins in ultimul punct, multi cred ca anumite amintiri sau experiente pot transmite sau lasa ,,reziduuri” in copilaria si maturitatea noastra din vietile anterioare. Fie ca acest lucru este adevarat, fie ca este pur si simplu o forma de ocolire a problemei , multi cred ca putem experimenta ecourile traumelor trecute in propriile noastre vieti sub forma unor frici si fobii inexplicabile. Exemplele pot include: frica de a se ineca, frica de anumite tipuri de animale, frica de anumite locuri, frica de anumite numere, culori, obiecte si asa mai departe.

Te simti ca si cum acest Pamant nu este casa ta

Dorinta de a-ti gasi ,,casa” poate fi vazuta ca o reflectare a dorintei de a te intoarce la sursa ( unitate , constiinta, divinitate). Multi oameni simt acest dor sa aminteasca de un atlet care ruleaza o cursa lunga si doreste sa ajunga la ,,linia de sosire”. In acelasi mod, Sufletele care s-au reincarnat de multe ori exprima aceasta nevoie de baza de a finaliza in sfarsit ciclul si de a se intoarce acasa. Simtirea ca acest pamant nu este casa ta este adesea insotita de sentimente cronice de oboseala si neliniste fata de viata pe pamant.

10 lucruri pe care toata lumea ar trebui sa le stie despre reincarnare

Sufletul exista

 • Sufletul nu este doar un mit sau o iluzie sau o relicva a superstitiei pre-stiintifice. Toate fiintele umane sunt o combinatie de trup fizic, muritor si suflet non-fizic, nemuritor.
 • Sufletul tau este esenta absoluta a ta – singurul raspuns adevarat la intrebarea ,,Cine sunt eu?” Este cine esti mereu, indiferent de cum te simti sau ce crezi sau cum te percepi.
 • Din perspectiva corpului, sufletul este forta de viata constienta, animatoare din interiorul lui. Din perspectiva sufletului, corpul este un vehicul pentru locuirea lumii fizice si experimentarea existentei fizice.
 • Sufletul este constiinta pura, energie pura, fiinta pura. Ea exista la un nivel atemporal, non-fizic al realitatii. Este o bucata de Spirit sau Dumnezeu sau Sursa, o scanteie de lumina si iubire divine, un fragment de perfectiune absoluta.

Sufletul evolueaza

 • Toate sufletele au misiunea de a evolua (a creste, a se dezvolta) prin propriile experiente si eforturi.
 • A evolua ca suflet inseamna a deveni din ce in ce mai constient de sine si mai capabil de sine ca o expresie unica a Spiritului.
 • Prin evolutie, sufletul se schimba in nivelul sau de fiinta si constiinta, de la inocenta nou-nascuta la niveluri din ce in ce mai mari de iubire, putere si intelepciune. De fapt, ceea ce este creat se alatura Creatorului – dupa eoni de evolutie.

Sufletul evolueaza cel mai eficient in forma fizica

 • Evolutia sufletului se realizeaza prin experienta si alegere individuala.
 • Un suflet evolueaza cel mai eficient infruntand si facand alegeri ca un individ separat, facand alegeri mari si mici si experimentand efectele fiecarei alegeri.
 • Pentru a face acest lucru, sufletul se intrupeaza – adica sufletul fuzioneaza cu un corp fizic pentru o viata intreaga, de la nastere pana la moarte.
 • Procedand astfel, sufletul ajunge sa experimenteze ca este limitat fizic si separat fizic de ceilalti si de tot ceea ce este. Aceasta este de fapt o iluzie, un truc al simturilor, deoarece sufletul insusi nu este niciodata limitat sau separat. Dar iluzia creeaza suficienta dorinta, frica si alte presiuni pentru a determina sufletul sa experimenteze conflicte si dileme si sa faca alegeri. De asemenea, pune sub microscop propriile perceptii, sentimente si decizii ale sufletului, parca.
 • Experientele si alegerile unei vieti servesc drept lectii pentru suflet odata ce viata este incheiata. Dupa moarte (iesirea sufletului din taramul fizic), sufletul si ghidurile lui revizuiesc ceea ce s-a intamplat in timpul vietii si ce lectii pot fi invatate din aceasta.
 • Sufletul nu numai ca isi revizuieste propriile experiente si alegeri, dar descopera si efectele propriilor alegeri asupra celorlalti in timpul vietii. De exemplu, decizia de a fura o suma de bani la un moment dat poate sa fi cauzat victimei dificultati si anxietate semnificative.
 • Sufletul invata ca toate alegerile au consecinte experientiale, nu doar pentru sine, ci pentru toti cei implicati.

Sufletul sufera intreaga gama de experiente si alegeri semnificative prin reincarnare

 • O viata nu este suficienta pentru a experimenta intreaga gama de circumstante ale vietii si pentru a face toate alegerile. De exemplu, sufletul are nevoie sa experimenteze viata ca barbat si femeie; atat ca victima, cat si ca faptuitor; atat ca student, cat si ca profesor… Prin urmare, sufletul se reincarneaza de multe ori pentru a experimenta intregul spectru al vietii.
 • A fi uman din nou si din nou, de fiecare data cu un corp diferit, circumstante de viata diferite si relatii diferite, ii permite sufletului sa experimenteze intreaga gama de perspective si relatii posibile si toate lectiile pe care acestea le implica.
 • Prin multe experiente umane diferite, sufletul devine treptat mai constient de sine, descopera treptat mai multe dintre adevaratele sale capacitati (dragoste, putere, intelepciune) si invata treptat cum sa depaseasca limitarile iluzorii ale fiintei fizice.
 • In general, sufletul invata cel mai bine printr-un proces de ,,comparare si contrast”, nu printr-o repetitie oarba. Prin urmare, orice viata data poate fi complet diferita intr-un fel de cea din urma. (Din punctul de vedere al sufletului, nu are nicio valoare repetarea aceluiasi tip de viata din nou si din nou – cu exceptia cazului in care, adica, exista o lectie specifica in acel stil de viata care inca nu a fost invatata – in acest caz, Groundhog Day este o metafora excelenta).
 • Fiecare viata umana este o oportunitate de a invata lectii specifice. O viata, de exemplu, s-ar putea concentra pe invatarea unei mai mari responsabilitati de sine, in timp ce urmatoarea s-ar putea concentra pe a fi mai amabil cu ceilalti. Daca intr-o viata sufletul experimenteaza a fi un barbat cu multa putere asupra femeilor, sa zicem, atunci ar fi de valoare sa contrastam asta cu experienta de a fi o femeie fara putere.
 • Sufletul nu are preferinta pentru o parte a ecuatiei sau cealalta, deoarece ambele parti ajuta la evidentierea diferitelor aspecte ale sufletului.

Sufletul nu are nationalitate, crez, rasa sau gen

 • Nu exista un suflet evreu sau un suflet chinez sau orice altceva. Suntem doar suflete si, ca suflete, suntem liberi sa experimentam intreaga varietate de culturi umane de pe planeta.
 • Ne alegem locul de nastere, rasa si nationalitatea pentru a se potrivi scopurilor noastre pentru orice viata data. Uneori rasa si credinta sunt o alegere deliberata; alteori, ele sunt doar intamplatoare cu ceea ce este vorba in viata.
 • Pentru ca sufletul invata printr-un proces de ,,comparare si contrast”, cel care tocmai a experimentat o viata ca (sa zicem) un soldat israelian ar putea decide sa fie (sa zicem) un orfan palestinian in urmatorul.
 • Nu exista un suflet masculin sau un suflet feminin. Genul este un fenomen biologic, nu spiritual. Fiintele umane sunt de doua sexe si asa ca trebuie sa alegem care dintre ele sa fie inainte de a incepe fiecare viata.
 • Pentru ca dorim sa experimentam, sa comparam si sa contrastam toate perspectivele posibile, vom alege sa traim atat ca barbati, cat si ca femei. Putem fi barbat sau femeie ori de cate ori vrem. Putem fi barbat intr-o viata si femeie in urmatoarea. Sau putem fi barbat timp de zece vieti si femeie pentru urmatoarele cincizeci de vieti. Totul este o chestiune de alegere. Chiar daca avem o preferinta puternica pentru un gen, totusi vom avea tendinta sa ne intrupam ca celalalt gen din cand in cand, doar pentru a mentine o perspectiva echilibrata.

Sufletul se lipeste de o specie pe rand

 • Contrar anumitor invataturi, sufletele fiintelor umane se reincarneaza doar ca fiinte umane.
 • Asta nu inseamna ca nu am experimentat viata in forme de viata mai simple inainte de asta. Dar la un moment dat in evolutia noastra anterioara, am selectat specia umana ca vehicul de alegere (fara joc de cuvinte) pentru a evolua ca indivizi constienti de sine.
 • Misiunea sufletului este de a se extinde in constiinta si nu exista nicio valoare pentru sufletul deja la nivel uman in a experimenta viata la un nivel de constiinta ,,sub-uman”. Pot exista rare exceptii in care un suflet care este in mod normal uman experimenteaza cu a fi delfin, sa zicem, dar, de regula, nu ne intoarcem ca insecte sau vaci sau fire de iarba sau ce ai tu. Suntem fiinte spirituale intr-o calatorie umana, invatand sa fim noi insine prin experientele umane, relatiile umane si alegerile umane.

Fiecare viata este planificata in prealabil

 • Inainte de a se naste, sufletul (impreuna cu ghizii sai in spirit) va decide ce experiente si alegeri ar trebui sa includa viata.
 • Circumstantele si relatiile potrivite vor fi alese si stabilite cu cooperarea si acordul altor suflete care vor fi implicate.
 • De exemplu, sa presupunem ca sufletul vrea sa experimenteze compasiune fata de copii. Sufletul poate decide ca viata viitoare sa includa propria experienta din copilarie a abandonului de catre mama. Acest lucru ar ajuta personalitatea din viata adulta sa doreasca sa ajute copiii abandonati. Un alt suflet va accepta atunci, din dragoste, sa fie mama care abandoneaza acest suflet in copilarie.
 • Cele mai multe evenimente majore din viata sunt planificate dinainte: nasterea, familia, scoala, relatiile, cariera si asa mai departe. Acestea includ decesele, accidentele si bolile. Exista, totusi, spatiu suficient pentru a se intampla lucruri neplanificate. Alegerile pe care le facem pe teren conteaza mult mai mult decat ,,destinul”.
 • Trupul este ales si de suflet inainte de nastere. Sufletele sunt constiente de care fetusi sunt viabili si care nu si care vor fi terminati inainte de nastere. (De aceea, avortul nu este cu adevarat ,,crima”.)
 • Unele vieti sunt stabilite in mod explicit pentru ca sufletul sa sufere o anumita experienta de invatare (cum ar fi a fi profesor, de exemplu), in timp ce unele sunt de fapt intreprinse in beneficiul experientelor de invatare ale altora .
 • De exemplu, am putea opta sa traim o viata ca un copil foarte iubit care moare brusc cand era inca tanar, doar pentru a ajuta un alt suflet sa treaca prin experienta unei pierderi tragice.

Exista o lege a karmei…

 • … dar nu este asa cum cred multi oameni ca este.
 • Daca sufletul A ucide sufletul B intr-o viata, atunci intr-o viata ulterioara sufletul B va ucide sufletul A. Acesta este efectul karmei.
 • Dar karma nu este (repeta nu ) despre dreptatea cosmica sau pedeapsa divina. Din perspectiva Spiritului, nu este nevoie de dreptate cosmica, deoarece nu exista nedreptate cosmica.
 • Karma este de fapt despre a invata prin ,,incurcare”. Daca fac ceva in viata fizica care va incalca liberul arbitru, ne incurcam. Amandoi simtim lipsa de echilibru dintre noi. Parca am fi fost legati impreuna de o franghie. Singura modalitate de a restabili echilibrul este sa desfaceti incurcatura – prin faptul ca va faceti sa-mi incalcati liberul arbitru intr-un mod similar. In acest fel, amandoi stim din experienta cum este sa fii atat cel care incalca, cat si cel incalcat.
 • Sufletele tind sa comita acte karmice in primele etape ale reincarnarilor lor, atunci cand au mai putina experienta in existenta umana.
 • Actele karmice tipice sunt: crima, violul, dezmembrarea, inchisoarea, abandonul.
 • In toate cazurile, o persoana ii impune ceva altuia impotriva vointei celeilalte. Nu exista incurcare karmica pentru actele care sunt accidentale sau nu prin alegere.

Reincarnarea are un inceput si un sfarsit

 • Contrar anumitor invataturi, nu suntem legati de o roata a mortii si a renasterii fara sfarsit, pentru a fi mantuiti doar renuntand la lume si cautand eliberarea spirituala.
 • Intreaga calatorie a evolutiei prin reincarnare incepe cu noi la un anumit nivel si se termina odata ce ajungem la un alt nivel. Este nevoie (de obicei) de peste 100 de vieti. De la prima viata umana pana la ultima viata necesita mii de ani, in functie de disponibilitatea corpurilor fizice.
 • In spirit, toata calea ne este clara si stim exact ce facem. Fiecare viata este o aventura deliberata si este intreprinsa din dragoste si din dorinta de a evolua.

Nu exista urgenta

 • Spre deosebire de ceea ce multi ne invata pe aceasta tema, nu este urgent sa devenim iluminati sau sa ne incheiem ciclul reincarnarii.
 • Nu este ,,mai bine” sa evoluezi rapid in cateva vieti decat sa evoluezi lent in mai multe vieti.
 • Reincarnarea nu este o provocare pentru a ajunge cat mai repede la sfarsitul evolutiei.
 • Nu suntem ,,prinsi” in ciclul mortii si renasterii umane.
 • Lumea fizica nu este o gaura a iadului din care sa iesi.
 • Dumnezeu nu doreste sa trecem mai departe.
 • Din perspectiva Spiritului, timpul nu trece. Timpul este doar un fenomen perceptiv pentru noi in timp ce suntem in forma fizica. Sufletelor literalmente nu le pasa de cate mii de ani sunt necesare pentru a trece de la un nivel de reincarnare la altul. Trecerea timpului in termeni umani este, pentru suflet, irelevanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *