16 aprilie 2024

Un (prenume) este un nume propriu care este dat unui copil la nastere si plasat in mod traditional inaintea numelui de familie in cultura occidentala. Acest nume (s-ar putea sa aveti si alte nume de mijloc) deosebeste pe cineva de altii cu acelasi nume de familie in cadrul familiei. Cu toate acestea, nu este neobisnuit ca copiii sa fie numiti dupa membrii familiei si, prin urmare, noului copil i se poate acorda titlul Junior sau Jr. (care deseori scade mai tarziu in viata)

Regulile pentru a da un prenume variaza foarte mult in functie de cultura si subcultura. Aceasta include daca copilului i se va da sau nu un nume de familie sau daca trebuie sa includa un nume de sfant sau de credinta. Cercetarile arata ca alegerea prenumelui poate fi legata si de nivelul de educatie si de venituri. Citeste mai jos si afla care este semnificatia numelui tau.

Nume de fete

Semnificatia numelui Maria

Maria este un nume istoric feminin de origine latina. Poate fi tradus fie prin ,,apartine marii”, ,,amar”, ,,iubit” sau ,,razvratit”. In unele culturi, este, de asemenea, considerat a fi o variatie pentru numele Mary. Maria este, de asemenea, o variatie feminina a numelui roman Marius. Maria este folosit ca al doilea nume masculin in tari precum Polonia, Italia si Germania. Maria este deosebit de populara in tarile vorbitoare de spaniola. In tarile vorbitoare de limba engleza, varianta, Mary este mai populara.

Maria are conotatii cu marea si se spune ca inseamna ,,steaua marii”, ,,marea amara” sau ,,copilul dorit”. Altii o asociaza pe Maria cu origini mai vechi, care spun ca numele inseamna ,,iubit”.

Semnificatia numelui Josephine

Insemnand ,,Iehova va creste”, Josephine este un nume de fata cu origini ebraice. Josephine este un nume clasic cu mai multe variatii in mai multe culturi europene. In Franta, numele este deosebit de popular si include un accent al primului E. Cu toate acestea, ortografiile engleza, germana si olandeza sunt toate in concordanta una cu cealalta. Josephine este un nume care emana clasa si istorie cu un fler unic.

Numele Alexandru este de origine greaca, romana, ceea ce inseamna ca are mai mult de o radacina si este folosit mai ales in tarile vorbitoare de romana, dar si in alte cateva tari si limbi ale lumii. Etimologic, numele este derivat din grecescul ,,Alexandros” (Alexandros), insemnand ,,apararea oamenilor” sau ,,protector al oamenilor” , un compus al verbului ,,alexo” (alexo), ,,a alunga, a evita, a apara. ,, si substantivul ,,andros” (andros), genitiv al lui ,,aner” (aner), ,,om”.

Semnificatia numelui Andreea

Numele Andreea este de origine engleza, greaca, romana, ceea ce inseamna ca are mai mult de o radacina si este folosit mai ales in tarile vorbitoare de italiana, dar si in alte cateva tari si limbi ale lumii. Andreea este un nume neutru din punct de vedere gen, originar din Grecia. Insemnand ,,barbatesc” si ,,viril”, acest nume care impinge normele il poate inspira pe bebelus sa-si imbratiseze puterea interioara, indiferent de sexul in care se identifica. Titlul versatil are diverse optiuni de pronuntie, asa ca micuta Andreea isi poate da propria intorsatura numelui si il poate face cu adevarat al lor. De asemenea, legata de semnificatiile ,,puternic” si ,,curajos”, aceasta noua adaugare va fi gata sa cuprinda lumea cu asalt.

Semnificatia numelui Alexandra

Alexandra este forma feminina a numelui dat Alexandru. Etimologic, numele este un compus al verbului grecesc alexein ( alexein; insemnand ,,a apara”) si aner ( aner ; GEN andros, andros ; insemnand ,,om”). Astfel, poate fi tradus aproximativ ca ,,aparator al omului” sau ,,protector al omului”. Numele Alexandra a fost unul dintreepitete date zeitei grecesti Hera si ca atare sunt de obicei luate ca insemnand ,,cea care vine sa salveze razboinici”. Cea mai veche forma atestata a numelui este greaca miceniana ( a-re-ka-sa-da-ra sau / aleksandra /), scrisa in scrierea silabica Linear B. Alexandra si echivalentul sau masculin, Alexandru, sunt ambele nume comune in Grecia, precum si in tarile in care sunt vorbite limbi germanice, romanice si slave.

Semnificatia numelui Elena

Elena este un nume popular feminin de origine greaca. Numele inseamna ,,lumina stralucitoare”. Poreclele numelui Elena sunt Lena, Lennie, Ella, Ellie, Nellie sau Nena (mai putin frecvente). Alte variante comune sunt Alena (germana, ceha, rusa, belarusa, sarba, croata); Alenka (slovena); Alyona (rusa); Elena (georgiana); Helen (engleza); Helene (franceza); Helena (latina, poloneza); Eliana (portugheza); Eline (olandeza, norvegiana, Sranan Tongo); Ileana (romana, italiana, spaniola); Ilona (maghiara, finlandeza, letona); Olena (ucraineana); si Elena/Yelena / Jelena (rusa, sarba, croata).

Semnificatia numelui Ioana

Numele Ioana deriva din grecescul antic Ioannes (Ioannes)( Joannes), care, la randul sau, este o forma a numelui ebraic Yochanan / Yehochanan care inseamna ,,bunatati de Yahweh, Dumnezeu este milostiv”. Ioanna este grecescul respectiv al numelui Joanna, respectiv al numelui masculin Ioannis.

Semnificatia numelui Sara

Sara este un nume potrivit pentru o printesa, deoarece acesta este sensul! Numele Sara este de origine ebraica si deriva din numele biblic Sara. Putin mai usoara si moderna, Sara ofera o abordare aerisita a lui Sarah. In timp ce cei cu numele Sara sunt adesea dornici sa-si impartaseasca sensul de ,,printesa”, acesta este uneori tradus ca insemnand ,,femeie nobila”.

Semnificatia numelui Ana

Ana este un nume de fata de origine spaniola si este o derivatie a altor nume de fetita precum Anne si Hannah, care provin din radacini ebraice. Ana inseamna ,,har favorizat” cu referire la binecuvantarile pe care Dumnezeu le-a dat Annei in Vechiul Testament. Se spune ca Hannah tanjea dupa un copil si, dupa o rugaciune credincioasa, a fost cinstita cu un fiu, profetul Samuel. Semnificatia lui Hannah a depasit secolele, trecand pe Ana si pe numeroasele ei nume de surori pentru a deveni un nume atemporal si clasic. Istoria Anei o face perfecta pentru parintii care cauta un nume mereu la moda si care nu respecta ultimele tendinte.

Semnificatia numelui Bianca

Bianca este un nume de fetita de origine italiana. Insemnand ,,pur” si ,,alb”, acest nume de bebelus este asociat in mod obisnuit cu sezonul de iarna si cu inocenta tineretii. Desi Bianca isi are originea in inima Italiei, numele a inflorit in tari precum Brazilia, Romania si Germania. Fanilor dramaturgului englez, William Shakespeare, le-ar putea placea ideea ca Bianca deriva si din printesa fictionala Blanche, adica ,,corect”. Intre basme precum Alba ca Zapada pana la piese de secole, copilul Bianca poate fi cea mai pura dintre toate.

Semnificatia numelui Iulia

Iulia este forma antica romana a numelui Julia , care deriva din numele familiei romane Julius sau Iulius si poate fi de origine greaca. Este legat si de zeul roman Jupiter. Unul dintre cei mai faimosi membri ai familiei a fost Gaius Julius Caesar. Iulia inseamna ,,din familia Julii” si ,,dedicata lui Jupiter” sau ,,devotata lui Iove” (din latina ,,Iovilius”). In plus, Iulia inseamna ,,cu barba pufa” sau ,,snop de porumb” (din greaca veche ,,ioulos/ioulos”).

Semnificatia numelui Cristina

Christina sau Cristina este un nume feminin. Este o forma simplificata a latinei Christiana si o forma feminina a lui Christianus sau o forma latinizata a englezei mijlocii Christin ,,Christian” (in engleza veche christen , din latina). Formele scurte includ Chris si Tina. Numele este derivat in cele din urma din forma greaca originala a numelui Khristina.

Semnificatia numelui Teodora

Teodora este un nume de fata de origine greaca. Este o varianta a lui Theodora care inseamna ,,darul lui Dumnezeu”. Plin de farmec de epoca si rafinament vechi, Teodora este un nume minunat pentru a-i arata copilului cat de mult ii pretuiesti. De asemenea, ofera o multime de inspiratie pentru porecle dragute, cum ar fi Dora, Dory si Teddy. Cantaretul britanic Robbie Williams a adus numele in atentia mondiala atunci cand si-a numit fiica Theodora Rose in 2012.

Semnificatia numelui Denisa

Daca esti in cautarea unui mod subtil de a include dragostea ta pentru mitologia greaca in numele bebelusului, Denisa este o optiune atractiva. Denisa este un nume de fata de origine greaca si franceza, ceea ce inseamna ,,urmitoarea lui Dionysos”. In mitologia greaca, Dionysos este zeul vinului si al placerii si este unul dintre numerosii copii ai lui Zeus. Denisa are un fler frantuzesc cufundat in antichitate mistica, o alegere izbitoare si unica pentru raza ta de soare. Daca vrei ca bebelusul sa se bucure la maximum de viata si sa traiasca salbatic si liber, Denisa s-ar putea dovedi a fi inspirationala.

Semnificatia numelui Anastasia

Anastasia este un nume de fata de origine greaca si rusa, care inseamna ,,inviere”. Numele deriva din numele masculin grecesc Anastasius , care impartaseste aceeasi etimologie. Cu o definitie strans legata de credinta, Anastasia ar putea fi o alegere ideala pentru bebelusul care s-a nascut in preajma Craciunului sau a Pastelui. Lasand deoparte religia, Anastasia este recunoscuta la nivel global ca o figura istorica, cunoscuta drept fiica pierduta a ultimului tar al Rusiei. Povestea Anastasiei a fost spusa de nenumarate ori in literatura si film, inclusiv intr-o productie animata Disney. Fie ca gasesti mangaiere in apropierea Anastasiei de religie sau daca iti place istoria, bebelusul Anastasia este pregatit sa aduca un nou zori in viata ta.

Semnificatia numelui Diana

In mitologie, Diana a fost o zeitate romana antica si fiica lui Jupiter care a ajuns sa fie asociata cu zeita greaca Artemis. Remarcata pentru frumusetea si fugitivitatea ei, Diana este adesea descrisa ca o vanatoare. Numele ei, probabil deloc surprinzator, inseamna ,,divin”. Foarte populara ca nume dat, Diana a devenit si mai la moda cand Printul Charles al Marii Britanii s-a logodit cu Lady Diana Spencer in 1981. Astazi, Diana este o amintire a numeroaselor femei regale care au purtat numele.

Semnificatia numelui Mihaela

Mihaela este un nume feminin care se foloseste de obicei pentru fetele romance. Cu alte cuvinte, inseamna ,,Cel care este dumnezeu”. Mihaela este o persoana dulce si grijulie, de obicei timida cand vine vorba de baieti, dar este intotdeauna dispusa sa ajute pe cineva caruia ii pasa. Ea este adesea foarte credula si acesta este unul dintre defectele ei, dar asta nu schimba faptul ca este devotata si foarte demna de incredere. Este foarte frumoasa, atat pe dinauntru cat si pe dinafara. Esti o persoana foarte norocoasa daca esti sora ei sau cea mai buna prietena. Ea nu te va trada niciodata si isi va proteja intotdeauna familia si prietenii. Adesea pare lenes, dar este in principal muncitor si isi face treaba , punandu-si prioritatile inainte de orice altceva. Este, de asemenea, o foarte draguta, inteligenta si cea mai buna fata pe care o vei intalni vreodata in viata ta.

Semnificatia numelui Daria

Atat un nume regal persan, cat si un personaj sardonic MTV, Daria se simte atat traditionala, cat si moderna. Daria este forma feminina a lui Darius, care este cuvantul persan pentru ,,mare”. Intre timp, Daria inseamna ,,intretine bine posesiunile”, lasand copilul sa stie sa aiba grija de lucrurile lor. Un al doilea sens, ,,bogat”, deschide acest nume stravechi catre o asociere mai dulce. Bebelusul se va simti cu siguranta bogat, datorita bogatiei de dragoste si sprijin pe care o va simti din partea ta. Daria, sau Darya, este, de asemenea, un nume traditional rusesc, unul dintre purtatorii sai celebri fiind Sfanta Daria a Romei.

Semnificatia numelui Raluca

Numele Raluca este de obicei dat unei fete . Si ne face placere sa va anuntam ca am gasit sensul numelui tau, care este, Camp cu pasari; Gloria Zeitei Hera. Originea numelui se afla in limba greaca.

Semnificatia numelui Daniela

Daniela este un nume de fata de origine ebraica, adica ,,Dumnezeu este judecatorul meu”. Forma feminina a lui Daniel, acest nume are diverse optiuni de ortografie. Ortografia cu un ,,L” este mai frecvent folosita in tarile vorbitoare de italiana si spaniola, impreuna cu zonele est-europene si slave. Datorita acestui fapt, Daniela ar putea fi numele perfect pentru un copil descendent din oricare dintre aceste culturi bogate. Inspirata de semnificatia numelui ei, bebelusa Daniela poate creste pentru a-si imbratisa propriul stil, nefazat de opiniile celorlalti.

Semnificatia numelui Sofia

Sofia este un nume de fata de origine greaca. Este o varianta a lui Sophia, care provine direct din cuvantul grecesc sophia, care inseamna ,,intelepciune”. In timp ce ambele ortografii sunt populare, Sofia este mai la moda in Italia si in lumea vorbitoare de spaniola si portugheza. Este, de asemenea, capitala Bulgariei si numele regizoarei de film de arta Sofia Coppola. Sofia are o nota de eleganta europeana si romantism din lumea veche, care va rezona cu parintii care cauta ceva la moda, dar lumesc pentru noua lor fetita.

Semnificatia numelui Mara

Mara este un nume feminin de origine ebraica care inseamna ,,amar”. In Biblie, Naomi, soacra lui Ruth, a pretins numele Mara ca o modalitate de a-si exprima durerea dupa moartea sotului si fiilor ei. Acest lucru il face un mod unic de a invata copilul ca moartea si doliu sunt o parte naturala a vietii. Daca vrei sa-l ajuti pe bebelus sa se pregateasca pentru toate partile calatoriei vietii sale – culmile si coborasurile – numele Mara este un memento puternic.

Semnificatia numelui Irina

Irina este un nume de fata de origine greaca. Irina se traduce prin ,,pace” si are radacini in traditia greaca antica. Este un derivat al lui Eirene, care este personificarea pacii – un atribut mult cautat in orice noua adaugare la familie. Irina este, de asemenea, o alternativa sic la Irene, mai recunoscuta pe scara larga, oferindu-i o unicitate eleganta care va ramane cu siguranta in amintire.

Semnificatia numelui Ilinca

Ilinca este romana Numele de fata si sensul acestui nume este ” Domnul este Dumnezeul meu „.

Semnificatia numelui Stefania

Stefania este un nume de fata de origine greaca. Este versiunea feminina a lui Stefanos care inseamna ,,coroana”. Fie ca iti sarbatoresti mostenirea greaca sau dai o noua intorsatura unui nume de familie, Stefania face un nume grozav pentru fiica ta. Puteti chiar sa o scurtati la Stef sau Stevie pentru a forma o porecla adorabila.

Semnificatia numelui Rebeca

Rebeca ca nume de fata este o varianta a lui Rebecca (ebraica), iar sensul lui Rebeca este ,,a lega”.

Semnificatia numelui Karina

Exista putine lucruri in viata mai pure decat dragostea pe care un proaspat parinte o simte pentru pretiosul lor nou-nascut. Karina este un nume de fata de origine scandinava care inseamna ,,pura” sau ,,casta”. Este popular printre oamenii de credinta crestina si este, de asemenea, considerata o alternativa noua la numele de fata mai raspandit, Katherine.

Semnificatia numelui Ana Maria

Ana, care inseamna ,,har sau favoare”, Maria fiind versiunea spaniola a Mariei sau a Fecioarei Maria.

Semnificatia numelui Antonia

Antonia este un nume feminin frumos. Cu diverse etimologii, inclusiv mexican, latina, italiana si greaca, acest nume clasic inseamna ,,nepretuit” si ,,demn de lauda”. Baby Antonia va fi intr-o companie grozava avand in vedere numeroasele femei uimitoare care poarta acest nume. De la personajul titular din romanul My Antonia de Willa Cather, pana la actrita Toni Collette sau astronoma Antonia Maury, bebelusul are o multime de modele incredibile.

Semnificatia numelui Madalina

Acest nume deriva din grecescul antic magdala (magdala) Magdalene (Magdalene), care, la randul sau, din ebraica ,,migdal / migdalah”, insemnand ,,elegant, mare sau turn”. Migdal este numele a cel putin doua locuri din Israelul antic mentionate in Talmudul evreiesc si un loc care poate fi mentionat in Noul Testament crestin. Maria Magdalena si uneori Magdalena este o figura religioasa in crestinism. Ea a fost numita a doua cea mai importanta femeie din Noul Testament, dupa Maria, mama lui Isus. Maria Magdalena a calatorit cu Isus ca unul dintre urmasii sai.

Semnificatia numelui Miruna

Miruna este un nume de fata romanesc si semnificatia acestui nume este ,, Una Pasnica „.

Semnificatia numelui Miriam

Miriam este un nume de fata de origine ebraica. Intrucat inseamna ,,copilul dorit”, Miriam iti ofera o modalitate sincera de a-ti exprima devotamentul iubitor fata de noua ta sosire. Miriam este o forma veche a Mariei, permitandu-ti sa numesti copilul dupa un membru al familiei din generatiile anterioare. Este, de asemenea, numele dat surorii lui Moise in Biblie, care i-a salvat viata printr-o planificare inteligenta si un spirit rapid. Orice ai lua de la Miriam, este un nume dulce pe care sa-l dai micutului tau drag.

Semnificatia numelui Carmen

Carmen celebre nu lipsesc in lume, de la Carmen Sandiego la Carmen Electra, dar cea mai cunoscuta dintre toate este eroina tragica a Carmen a lui Georges Bizet . Considerat de multi o capodopera, este perfect pentru a recunoaste cat de nepretuit este copilul pentru tine. Acest nume mexican neutru din punct de vedere al genului provine din cuvantul latin carmel , care inseamna ,,gradina” sau ,,livada”.

Semnificatia numelui Claudia

Claudia este un nume de fata care deriva din radacinile latine si romane, insemnand ,,schiopa” si ,,incinta”. In termeni biblici, Claudia era o femeie crestina din Roma antica pe care Sf. Pavel a mentionat-o intr-o scrisoare catre Timotei din Noul Testament. De atunci, Claudia a fost o alegere solida, clasica pentru parinti, imbratisand toate urechile cu un inel melodic. In ciuda etimologiei sale, Claudia este atemporala, imbratisand vedetele de-a lungul istoriei culturii pop, tinand aprinsa torta pentru acest nume fermecator de bebelus.

Semnificatia numelui Natalia

Natalia este un nume feminin de origine latina. Este derivat din cuvantul latin natalis, care inseamna ,,ziua de nastere”. In mod traditional, numele a fost dat fetelor nascute in sau in preajma zilei de Craciun. Variantele lui Natalia includ Nathalie, Natasha si Natalee. Indiferent daca bebelusul se naste iarna sau vara, un nume dulce precum Natalia va va aminti intotdeauna de sosirea lor fericita.

Semnificatia numelui Anca

Numele Anca este de origine slava. Semnificatia lui Anca este ,,miloasa” sau ,,miloasa”. De asemenea, inseamna ,,Dumnezeu m-a favorizat”. In mod traditional, este un nume de fata si este folosit si ca diminutiv al numelui Ana sau Anna. Numele este derivat din numele ebraic Hanna. Personalitati cunoscute cu acest nume includ Anca Dragu (un politician si economist roman), Anca Verma (un supermodel roman si fosta Miss Romania) si Anca Patrasciou (o inotatoare olimpica romana).

Semnificatia numelui Amalia

Amalia poate fi un nume germanic pentru o fata muncitoare, dar radacinile sale provin din vremea latina. Astazi, este cel mai frecvent folosit in Germania si Scandinavia, in timp ce numele surorii Amelia si Amelie sunt frecvent in topurile din zonele de limba engleza si franceza. Ce modalitate mai buna de a face copilul Amalia sa se simta ca o adevarata printesa decat sa-i dea un nume nobil care apare adesea in familiile regale din toata Europa? Cu numele ei inradacinat in perseverenta si o diligenta energica, aceasta fetita va realiza cu siguranta lucruri mari, la fel ca autorii, actorii si artistii care ii impartasesc apelativul melodic.

Semnificatia numelui Alexia

Alexia este un nume de fata de origine greaca. Derivat de la Alexandru, inseamna ,,aparatorul omului” sau ,,ajutor”. Alexia are multe variante, inclusiv Alexis, Alexa si Lexi. Ca nume dat, Alexia exista de secole si ramane astazi un nume popular in SUA. Actorul de la Hollywood Matt Damon o numara pe Alexia printre cele patru fiice minunate ale sale. Alexia este o candidata demna pentru fetita ta daca esti in cautarea unui nume distins, plin de farmec si rafinament.

Semnificatia numelui Monica

Monica este un nume feminin de origine latina asociat in mare masura cu actele de serviciu. In ceea ce priveste limbajul iubirii, Monica este figura pregatita sa ajute si sa sfatuiasca – o trasatura doar revigorata de indragitul serial Friends . Dar inainte ca faimosul bucatar fictiv sa o transforme pe Monica intr-un sinonim pentru practicitate si ingrijire, semnificatia lui era pur si simplu ,,consilier”. Desi un sens cu totul potrivit pentru multi mileni, cel mai venerat reprezentant al numelui este mama lui Augustin din Hippo, Sfanta Monica. Devotamentul si grija ei sunt exact lucrul care l-a transformat pe cel mai mare sfant dintr-o viata de autodistrugere absoluta, cimentand-o pentru totdeauna pe Monica ca ingrijitoare suprema.

Semnificatia numelui Ramona

Ramona este numele de fata este de origine spaniola si veche germana. Este versiunea feminina a lui Ramon si Raymond si inseamna ,,mainile protectoare” sau ,,protector intelept”. Fiecare parinte se considera protectorul numarul 1 al bebelusului, ceea ce face din Ramona o alegere potrivita pentru a simboliza acea iubire. In schimb, copilul este si gardianul tau putin probabil, aratandu-ti semnificatia iubirii neconditionate si oferind un sentiment de apartenenta si un scop in lume.

Semnificatia numelui Adina

Adina este un nume de fetita de origine ebraica. Insemnand ,,delicat”, acest nume de bebelus poarta o atingere blanda si moale. Daca cresteti copilul religios, va va placea sa intalniti numele Adina, care deriva din Biblia ebraica. De la soldati si mame pana la orasul Babilon, Adina a fost folosita pentru a descrie natura delicata a locurilor si a oamenilor. Cu numele Adina, bebelusul este sigur ca va avea o inima mare si un suflet bun.

Semnificatia numelui Catalina

Catalina este un nume de fata de origine greaca. O varianta a lui Catherine, inseamna ,,pura” si poate fi scrisa si Katalina. Santa Catalina este o insula in largul coastei Californiei, cunoscuta pentru privelistile sale panoramice si activitatile acvatice interesante. Daca acest loc frumos este special pentru tine, numirea bebelusului Catalina este o modalitate distractiva si creativa de a-ti onora destinatia preferata. Catalina poate fi, de asemenea, scurtata la Cata, Kat sau Lina pentru o porecla draguta.

Semnificatia numelui Beatrice

Beatrice este un nume feminin de origine latina. O varianta a lui Beatrix, acest nume inseamna ,,calator” si este perfect daca simti ca bebelusul este obligat sa fie un aventurier. De asemenea, provine din cuvantul latin beatus , care se traduce prin ,,binecuvantat”. Daca vezi copilul ca un plus minunat pentru familia ta care este destinata maretiei, cu siguranta ca va tine numele Beatrice cu mandrie.

Semnificatia numelui Emilia

Emila este un nume de fata cu origini latine care inseamna ,,rival”, ,,lucroasa” sau ,,dornic”. Numele Emilia provine din cuvantul latin aemulus si a fost frecvent mentionat de-a lungul veacurilor, inclusiv in piesa lui Shakespeare Othello . Numele a crescut in popularitate in ultimii ani, ceea ce ar putea fi datorat vedetei din Game of Thrones , Emilia Clarke. Aceasta tendinta ascendenta poate fi gasita intr-o varietate de culturi, inclusiv in tari precum Polonia, Austria, Islanda, Finlanda si Chile.

Semnificatia numelui Mariana

Mariana este un nume feminin de origine portugheza asemanator cu Marianna, care inseamna ,,steaua marii”. Folosita in mod traditional de familiile din tarile vorbitoare de portugheza si spaniola, Mariana este populara in SUA inca din anii 1980. Amestecul sau de Maria si Ana creeaza un nume muzical de bebelus care este usor la ureche, oferind si o alternativa pentru Marian si Mary. Daca locuiesti langa mare sau doar iubesti sunetul valurilor oceanului, Mariana ar putea fi alegerea perfecta pentru noua ta sosire.

Semnificatia numelui Corina

Corina este un nume feminin de origine greaca, care demonstreaza o fire delicata si fidela. O varianta a lui Korinna, Corina este o versiune latinizata a cuvantului grecesc antic kore, care inseamna ,,feioara”. Initial , Kore reprezenta o statuie a unei tinere drapate, cu o mana ridicata in ofranda – adesea considerata ca ii reprezinta pe cei care slujesc zeitelor venerate. . Dar Corina se poate lauda cu mult mai mult decat o prezenta stoica si un zambet intepenit, impartasind legaturi stranse cu stimata poeta liric antica Corinna, care a scris despre mitologia beotiana. In orice caz, Corina este un nume care detine multe secrete si posibilitati ascunse in spatele echilibrului ademenitor. Cine stie ce viitor are micutul tau in spatele acelei straluciri tineresti.

Semnificatia numelui Delia

Un nume plin de mituri si minuni grecesti, Delia inseamna ,,din Delos” si se refera la insula greaca pe care s-au nascut zeii Artemis si Apollo. Delia este si un epitet pentru Artemis, zeita lunii si a vanatorii, ceea ce inseamna ca acest titlu ceresc se va potrivi iubitorilor de luna. Nume precum Odelia, Cordelia si Adelia s-ar putea sa fi inspirat crearea Deliei ca o porecla indrazneata. Personalitatile celebre care vor face modele nobile pentru bebelus includ Delia Smith, scriitoarea britanica de carti de bucate si prezentatoare TV si scenaristul si romancierul american Delia Ephron. Sunetul inaltator al Deliei ii va incanta pe toti cei care il aud, facandu-l o alegere potrivita pentru bebelus.

Semnificatia numelui Iris

Iris este un nume de fata de origine greaca. Insemnand ,,curcubeu”, un bebelus care poarta acest nume vibrant poate adauga o multime de culoare vietii tale. Pornind de la radacinile sale grecesti, cuvantul descrie totul, de la floarea delicata la modelele si pigmentii complicati ai ochiului. In fiecare caz, nu sunt doua la fel, asa ca Iris poate fi inspirata de titlul ei pentru a-si imbratisa individualitatea, impartasind cu lumea propria ei frumusete delicata. Floarea moale este un simbol al sperantei, intelepciunii, credintei, admiratiei si curajului – tot ceea ce are nevoie o fetita pentru a deveni o femeie puternica. Cu numele ei atragator, Iris poate fi pata de culoare la care se uita altii in vremuri intunecate, poate chiar calauzindu-i catre propriul lor vas de aur.

Semnificatia numelui Carla

Carla este un nume feminin de origine germana si italiana. Acest nume deriva de la masculinul ,,Carl”, din germanul ,,Charles”, adica ,,om liber”. Cu toate acestea, imprumutul etimologiei de la un nume masculin a fost intotdeauna norma in limbile romantice. In vechea latina si italiana, numele feminine au aparut de obicei din titlurile clasice masculine, folosind un ,,a” adaugat pentru a atenua sunetul. Acest fenomen lingvistic o face pe Carla placuta urechii, la fel ca nenumaratele alte nume feminine pe care le cunoastem si le iubim astazi. Bebelusul liber cugetator Carla a imprumutat o definitie interesanta si, fara indoiala, o va folosi pentru a-i face lumea a ei.

Semnificatia numelui Iuliana

Numele Iuliana este un nume de fata care inseamna ,,tinere”. Cum arata Juliana in Romania si in unele tari din jur; se gaseste si intr-o cultura complet diferita: hawaiana.

Semnificatia numelui Eliza

Eliza este un nume de gen neutru de origine ebraica. Este o abreviere a lui Elisabeta, care inseamna ,,Dumnezeu este satisfactie” si a aparut pentru prima data in secolul al XVIII-lea. Eliza este, de asemenea, o adaptare a lui Aliza, care inseamna ,,vesel”. Desi este folosita mai frecvent pentru fete, Eliza poate fi folosita pentru baieti ca varianta Eli sau Elijah. Fanii muzicii pot recunoaste numele de la Eliza Doolittle din My Fair Lady . Orice ai lua de la acest nume, Eliza este o alegere atractiva pe care copilul o poate face pe cont propriu.

Semnificatia numelui Adelina

Oricat de delicata ar parea Adelina, acest nume italian feminin se mandreste cu o linie fina de figuri notabile ale caror distinctii se extind dincolo de simpla frumusete. Originara din vechiul nume inalt german Adalheidis, Adelina inseamna ,,noblete” si impartaseste o companie apropiata cu purtatori care detin mai mult decat statut. Poate ca cele mai notabile sunt Sfanta Adelaide a Italiei – una dintre cele mai influente femei ale secolului al X-lea – si Printesa Adelaide de Saxa-Meiningen pentru care este numita capitala Australiei de Sud. Dar Adelina Patti este cea care acorda acestei variatii cea mai mare stima. O cantareata de opera renumita, cu vocea ei desi mica, se spunea ca poseda un sunet pur si dulce, care i-a cucerit pe toti cei care au auzit-o. Atat de puternica a fost gama acestei soprane, incat Verdi a declarat-o cea mai mare cantareata la care a fost vreodata martora – intr-adevar lauda nobila!

Semnificatia numelui Ecaterina

Acest nume deriva din numele grecesc antic ,,Aikaterine (Aikaterine)”, care, la randul sau, deriva din ,,katharos (katharos)”, adica ,,curat, clar, pur”. La randul sau, numele inseamna ,,pur, curat de murdarie, curat de rusine sau vinovatie, purificat”. Este legat de ,,Hekate (Ekate)”, o zeita antica cel mai adesea prezentata tinand doua torte sau o cheie si in perioadele ulterioare reprezentata in forma tripla. Ea este asociata diferit cu rascruce de drumuri, cai de intrare, foc, lumina, luna, magie, vrajitorie, cunoasterea ierburilor si a plantelor otravitoare, necromantie si vrajitorie. Toate numele legate de aceasta radacina sunt populare in tarile istoric crestine. Ca Ecaterina, era numele unuia dintre primii sfinti crestini, Ecaterina din Alexandria, o sfanta crestina si fecioara care a fost martirizata la inceputul secolului al IV-lea de catre imparatul pagan Maxentius.

Nume de baieti

Semnificatia numelui Andrei

Andrei este un nume de baiat de origine in primul rand rusa, adica ,,barbat”. Avand mai mult de o radacina, Andrei este o varianta rusa si romana a numelui Andrew care are aceeasi traducere. Ambele modificari provin din numele grecesc Andreas, care inseamna ,,curajos” sau ,,razboinic”, personificand idealurile stravechi ale masculinitatii. Astazi, numele ramane puternic ca un titlu care da putere, desi ceea ce inseamna pentru copil este in intregime ceea ce isi doresc sa fie.

Semnificatia numelui Alexandru

Etimologic, numele este derivat din grecescul ,,Alexandros” (Alexandros), insemnand ,,apararea oamenilor” sau ,,protector al oamenilor”, un compus al verbului ,,alexo” (alexo), ,,a alunga, a evita. , a apara” si substantivul ,,andros” (andros), genitiv al lui ,,aner” (aner), ,,om”. Este un exemplu al motivului larg raspandit al numelor grecesti (sau indo-europene in general) care exprima ,,deprinderea de lupta”, in acest caz, capacitatea de a rezista sau de a respinge o linie de lupta inamica.

Semnificatia numelui Stefan

Stefan este forma germana a lui Stefan, folosita si in Rusia si Polonia. Derivat din grecescul Stephanos, care inseamna ,,coroana” sau ,,ghirlanda”.

Semnificatia numelui Daniel

Daniel este un nume masculin si un prenume de origine ebraica. Inseamna ,,Dumnezeu este judecatorul meu” (Gabriel – ,,Dumnezeu este puterea mea”) si deriva din doua figuri biblice timpurii, printre care principalele Daniel din Cartea lui Daniel. Este un nume comun pentru barbati si este folosit si ca nume de familie. Este, de asemenea, baza pentru diferite nume si nume de familie derivate.

Semnificatia numelui David

Din ebraica David inseamna ,,iubit” sau ,,favorit”. Folosit initial in Biblie, unde David era numele unui rege al lui Israel.

Semnificatia numelui Bogdan

Bogdan sau Bohdan ( chirilic : Bogdan) este un nume masculin slav care apare in toate tarile slave, precum si in Romania si Moldova. Este derivat din cuvintele slave Bog /Boh (chirilic: Bog), care inseamna ,, zeu „, si dan (chirilic: dan), care inseamna ,,dat”. Numele pare a fi un calc timpuriu din greaca Theodore (Theodotus, Theodosius ) cu acelasi inteles. Numele este folosit si ca nume de familie.

Semnificatia numelui Vlad

Vlad este un nume masculin de origini slave. Folosit de obicei ca porecla pentru Vladimir sau Vladislav, de atunci a fost un nume scurt si puternic in sine. Se traduce prin ,,regula glorioasa”, oferind o multime de inspiratie pentru pachetul tau de bucurie de a-si perfectiona abilitatile de conducere.

Semnificatia numelui Matei

Matei inseamna ,,darul lui Iahve” sau ,,darul lui Dumnezeu” (din ebraica ,,mattath/mtt” = dar + ,,yah/yh” = referindu-se la Dumnezeul ebraic).

Semnificatia numelui Mihai

De la numele radacina Michael. Derivat din ebraica mikha’e’l (Cine este ca Dumnezeu?). Numele este purtat in Biblie de unul dintre cei sapte arhangheli. El este cel mai apropiat de Dumnezeu si este responsabil pentru indeplinirea judecatilor lui Dumnezeu. Var: Michaell, Michael.

Semnificatia numelui Marius

Marius este un nume de baiat de origine latina. Acest nume se traduce prin ,,barbatesc” sau ,,dedicat lui Marte”, referindu-se la zeul roman al razboiului. Marius apare, de asemenea, ca personaj in romanul iconic Victor Hugo Les Miserables , precum si in filmul si adaptarea muzicala cu acelasi nume. Marius ofera o alternativa sic la nume mai populare precum Mark sau Marcus, datorita flerului sau istoric si cultural.

Semnificatia numelui Robert

Precedat de o reputatie notabila, Robert este un nume de baiat de origine germana, acordat multor regi. Inradacinat in vechiul nume germanic Hrodebert, acest titlu puternic inseamna ,,faima stralucitoare” si cu siguranta se ridica la aprecierea sa. De la renumitul rege scotian, Robert Bruce – care a eliberat Scotia de sub stapanirea engleza – pana la starul The King of Comedy Robert De Niro, cei care poarta numele par destinati maretiei. Cat despre cei care gasesc stiloul mult mai puternic decat sabia, ei vor gasi o rudenie cu colegii lor Frost and Burns. Cu adevarat, nu este un nume mai bun pentru a-l inspira pe micutul tau sa-si imbratiseze potentialul si sa straluceasca in splendoare.

Semnificatia numelui Adrian

Hadria a fost un oras din nordul Italiei care si-a dat numele Marii Adriatice. Numele Adrian inseamna ,,un barbat din Hadria”. Numele Adrian a fost un nume de sfant luat de cativa papi timpurii, inclusiv singurul papa englez, Adrian al IV-lea, si singurul papa olandez, Adrian al VI-lea. Un nume masculin popular in secolele 20 si 21, are o calitate androgina care il poate face sa sune prea asemanator cu Adrienne feminina pentru gusturile unor parinti. Actorii Adrian Grenier si Adrien Brody arata doua moduri de a scrie numele.

Semnificatia numelui Cristian

Cristian este un nume neutru din punct de vedere al genului, care inseamna ,,urmesul lui Hristos”. Face parte din familia de nume care incep cu Crist, precum Cristiano si Cristina. Cristian este o varianta a lui Christian, care provine de la numele latin Christianus. A fost folosit in mod obisnuit ca nume de fata, dar Cristian a crescut in popularitate pentru baieti de-a lungul anilor. Exista o multime de crestini celebri in lume, de la Christian Dior pana la un lung sir de regi danezi, dar copilul il poate ajuta sa-l puna pe Cristian pe harta.

Semnificatia numelui Eduard

Eduard este un nume de baiat si o varianta a numelui englez veche Edward, care inseamna ,,pazitor bogat”.

Semnificatia numelui Rares

Inteles nesigur, posibil din limba romana rar si inseamna ,,rar” . Acest nume a fost purtat de Petru Rares, un domnitor al Moldovei din secolul al XVI-lea, al carui al doilea nume a fost adoptat de la o porecla a sotului mamei sale.

Semnificatia numelui Catalin

Catalin ca nume de fata este o varianta a lui Catherine (greaca) si Katherine (greaca), iar sensul lui Catalin este ,,pur”.

Semnificatia numelui Florin

Numele Florin este un nume de baiat de origine franceza, romana care inseamna ,,floare; inflorire”. Florin este unul din legiunea de nume derivate din radacina cuvantului pentru floare, cele mai multe dintre ele ca Flora si Florence folosite pentru fete. Dar forma de baieti Florin este printre numele populare franceze pentru baieti , alaturi de numele surorii Fleur pentru fete. A existat un Sf. Florin elvetian din secolul al IX-lea. Inruditul Florian era numele unui sfant roman din secolul al II-lea.

Semnificatia numelui Radu

Radu este un nume masculin lingau romanesc de origine etimologica slava, derivat din radacina slavona bisericeasca veche rad- (cf. rad ,,bucuros”). Radu s-a raspandit printre romanii (neslavi) datorita statutului lui Radu Negru de legendar fondator al Tarii Romanesti , un stat istoric romanesc. Multi voievozi sau printi valahi si unii moldoveni au fost numiti Radu.

Semnificatia numelui Denis

Denis este un nume de baiat de origine franceza. Insemnand ,,urmasul lui Dionysos”, bebelusul este pregatit pentru o viata de teatru si vin; cine nu si-ar dori sa fie adeptul lui Dionysos?

Semnificatia numelui Marian

O figura cu multe fete, Marian este un nume francez neutru din punct de vedere al genului, care sfideaza definitiile stricte. Ca o variatie a latinului Maria sau Marius, Marian are o multitudine de semnificatii, inclusiv ,,razvratit”, ,,iubit”, ,,amar” sau ,,razboinic”. Nu este de mirare ca numele este foarte aproape de legendara Maid Marian, faimoasa iubita a lui Robinhood, al carei caracter complex a cimentat-o ca o icoana feminista timpurie. Atat o domnisoara, cat si o eroina, Marian este la fel de celebrata pentru independenta si curajul ei, precum este pentru frumusetea si loialitatea ei.

Semnificatia numelui Constantin

Constantin este un nume de baiat care inseamna ,,constant” sau ,,staruitor”. Este o varianta a numelui latin Constantin.

Semnificatia numelui Dragos

Dragos este un nume roman / sarb de origine slava , dar poate aparea si ca nume de familie. Deriva din cuvantul slav radacina -drag , care inseamna ,,drag, iubit”.

Semnificatia numelui Raul

Numele Raul este un nume de baiat de origine spaniola si inseamna ,,sfatul lupului”. Raul si fratele francez Raoul sunt mult mai atragatoare decat tatal tacut Ralph. Actorul portorican Raul Julia, care a jucat in filmele Familiei Addams , a adus faima numelui inainte de moartea sa in 1994.

Semnificatia numelui Dominic

Dominic este un nume masculin de origine latina. Provenind de la numele Dominicus, acest nume inseamna ,,al Domnului” si era dat in mod traditional unei persoane nascute intr-o duminica. Multe personalitati religioase au purtat numele Dominic de-a lungul secolelor, facandu-l o modalitate minunata pentru tine si copilul de a-ti sarbatori credinta impreuna.

Semnificatia numelui Razvan

Originea acestui nume este si astazi destul de incerta. Teoriile includ: 1) Probabil din persanul (Farsi) ,,Razban”, adica ,,un confident, un consilier privat”. 2) De la numele arab ,,Rizwan”, din ,,cuvantul arab ,,Ridwan”, care inseamna ,,multumit, satisfactie, virtuos, evlavios”. Este posibil ca numele sa fi fost transmis de la geto-daci, un popor trac antic care se presupune ca vorbeste o limba indo-iraniana si care a locuit in Romania de astazi, care au fost cuceriti de romani in secolul al II-lea d.Hr.

Semnificatia numelui Cosmin

Numele Cosmin este de origine romana (dacica), ceea ce inseamna greu de a fi pretios, nepretuit, frumos ca Codrii Cosminului (pretios, inestimabil, frumos). Radacina numelui Cosmin se crede ca provine din cuvantul grecesc antic kosmos, care are semnificatii: podoaba (podoaba) si ordine. Sursele latine din perioada imperiala mentioneaza nume precum Cosminus, Cosminius in provincia romana Dacia.

Semnificatia numelui Vasile

Numele de baiat Vasile este de origine greaca si inseamna ,,regesc sau regal”.

Semnificatia numelui Alin

Alin este un nume neutru din punct de vedere al genului, care provine din vechiul nume inalt german Adelheid, de la radacina ,,adal”, care inseamna ,,nobil”. Alin este o variatie a Alinei, prescurtare pentru Adelina. Alina este, de asemenea, forma ceha si suedeza a lui Helena, un titlu grecesc care inseamna ,,torta”. Un nume care vine plin de origini si care lauda dragostea cu siguranta ii va oferi bebelusului increderea de a fi ei insisi. Aceasta denumire inalta va sta in fata bebelusului Alin in timp ce isi croiesc drumul in lume.

Semnificatia numelui Eric

Atat regal, cat si accidentat, Eric este un nume masculin de origine nordica imbibat in traditia vikinga si zguduiala. Din componentele vechi nordice ei , care inseamna ,,totodata” sau ,,singur”, si rikr , care inseamna ,,stapanire”, Eric este ,,unicul conducator” sau, mai bine, ,,conducatorul etern”. Si, in timp ce Eric lasa putin imaginatiei atunci cand vine vorba de puterea sa de comanda, filiatia sa lunga de regi nu lasa exact niciuna. Ruda apropiata a lui Erik cel Rosu – legendarul fondator viking al Groenlandei – Eric este o denumire puternica pentru a aprinde zelul micutului tau pentru maretie.

Semnificatia numelui Ianis

Acest nume deriva din grecescul antic Ioannes (Ioannes), care, la randul sau, este o forma a numelui ebraic Yochanan / Yehochanan care inseamna ,,bunatati de Yahweh, Dumnezeu este milostiv”. Exista numeroase forme ale numelui in diferite limbi. Acest nume face parte din cea mai mare radacina etimologica de nume formata din peste cinci sute de variatii intre barbati si femei in diferite limbi. Numele ,,Ioan” castigase popularitate in randul evreilor din Iudeea si Galileea cand zona a devenit provincie a Imperiului Roman in anul 6 d.Hr. Ioan Hyrcanus a fost primul rege al dinastiei Hasmoneene si a fost nepotul lui Iuda Macabeu. A fost numele lui Yochanan ben Zachariah, un profet evreu cunoscut in engleza drept Ioan Botezatorul.

Semnificatia numelui Sebastian

Sebastian este un nume de origine greaca derivat din cuvantul grecesc sebastos , care inseamna ,,venerabil” sau ,,venerat”. Acest nume are si radacini in latina, provenind de la numele Sebastianus, care inseamna ,,de la Sebaste”, care era un nume tipic de loc in Grecia antica. Sebastian este un nume cu mai multe fatete care are si origini sfinte. Sfantul Sebastian a fost o figura crestina timpurie respectata, cunoscuta pentru convertirea soldatilor romani la crestinism in detrimentul vietii sale. Sebastian este un nume care celebreaza respectul si onoarea, trasaturi care vor inspira cu siguranta bebelusul de-a lungul vietii.

Semnificatia numelui Emanuel

Impartaseste-ti credinta copilului cu numele acestui baiat ebraic. Emanuel inseamna ,,Dumnezeu este cu noi” si este un nume biblic care apare in mai multe puncte din Noul Testament crestin pentru a se referi la Isus. Este un mod alternativ de a scrie Emmanuel, care este optiunea mai populara. Acest nume este ideal daca iti place ideea ca credinta ta sa supravegheze copilul atunci cand nu poti.

Semnificatia numelui Claudiu

Acest nume deriva din radacina latina ,,claudus > Claudius”, insemnand (schiop, schilod). Claudius ,,Latina: Tiberius Claudius Caesar Augustus Germanicus”, a fost imparat roman intre 41 si 54. Membru al dinastiei Julio-Claudiene, a fost fiul lui Drusus si Antonia Minor. Gens Claudia, uneori scrisa Clodia, a fost una dintre cele mai proeminente case patriciene din Roma. Gens si-a urmarit originea in primele zile ale Republicii Romane. Primul dintre Claudii care a obtinut consulatul a fost Appius Claudius Sabinus Regillensis, in 495 i.Hr., iar de atunci membrii sai au ocupat frecvent cele mai inalte functii ale statului, atat sub republica, cat si in epoca imperiala.

Semnificatia numelui Zian

Inseamna ,,pace interioara”. Originea este numele chinezesc Xian

Semnificatia numelui Teodor

Teodor este un nume de baiat care inseamna ,,darul lui Dumnezeu” care deriva din numele grecesc Theodor.

Semnificatia numelui Iulian

Semnificatia lui Iulian este : versiunea in limba romana a numelui Julian, adica tanar.

Semnificatia numelui Cezar

Numele de baiat Cezar este de origine latina si inseamna ,,cap de par”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *