3 martie 2024

Serialele coreene sunt o forma populara de divertisment din Coreea de Sud, cunoscute si sub numele de K-drama. Acestea sunt, in general, drame romantice, dar pot include si elemente de comedie, mister, actiune sau istorie.

Unul dintre aspectele care fac serialele coreene atat de populare este atentia detaliata acordata aspectelor vizuale, cum ar fi cinematografia, costumele, decorurile si muzica. De asemenea, sunt apreciate si pentru dialogurile inteligente si pentru personajele bine dezvoltate.

Seriale coreene

The Glory

In „The Glory”, un serial coreean din 2021, urmarim povestea lui Park Chan-Joo (interpretat de actorul Cha Tae-hyun), un fost campion de box care se intoarce in ring pentru a-si indeplini visul de a deveni din nou campion mondial. Cu toate acestea, el trebuie sa infrunte nu numai adversarii sai din ring, ci si propriile sale probleme personale si de sanatate.

Pe parcursul serialului, urmarim lupta lui Park Chan-Joo pentru a-si atinge obiectivele si pentru a-si depasi limitele fizice si mentale. In acest proces, el primeste sprijinul neasteptat al lui Lee Ji-Won (interpretat de actrita Lee Se-young), o tanara care isi propune sa devina managerul lui si sa-l ajute sa-si realizeze visul.

Squid Game – Jocul calamarului

„Squid Game” este un serial coreean din 2021 care a devenit extrem de popular la nivel mondial. Povestea urmareste un grup de oameni cu probleme financiare care sunt invitati sa participe la un joc bizar si periculos, numit „Jocul Calmarului” („Squid Game” in limba engleza). Cei care castiga jocul sunt promisi o suma mare de bani, dar cei care pierd sunt eliminati – uneori in mod violent – din competitie.

Alchemy of Souls – Alchimia sufletelor

In „Alchemy of Souls”, un serial coreean din 2022, urmarim povestea lui Kang Pil-ho (interpretat de actorul Lee Dong-wook), un detectiv care investigheaza o serie de crime infioratoare care au loc intr-un oras mic. In timpul investigatiei sale, el se intalneste cu Jang Ji-woo (interpretata de actrita Jo Bo-ah), o tanara care are abilitati paranormale si care il ajuta sa descopere adevarul din spatele crimelor.

Jigeum Uri Hakgyoneun – Suntem morti cu totii

„Jigeum Uri Hakgyoneun” este un serial coreean din 2021 care se concentreaza pe viata unui grup de elevi si profesori dintr-o scoala de elita din Coreea de Sud. In timp ce elevii se confrunta cu presiunea examenelor si a invatarii intr-un mediu competitiv, profesorii se confrunta cu propriile lor probleme personale si profesionale.

Seriale coreene online subtitrat

Business Proposal

„Business Proposal” este un serial coreean din 2021 care urmareste povestea a doi frati gemeni, Nam Chi-won si Nam Chi-hyeon (amandoi interpretat de actorul Kim Young-kwang), care isi duc afacerile de familie intr-un mod diferit. Chi-won este un om de afaceri serios si concentrat pe succesul companiei lor, in timp ce Chi-hyeon este un spirit liber si nu este interesat de afaceri.

Descendants of the Sun – Descendentii soarelui

„Descendants of the Sun” este un popular serial coreean din 2016, care spune povestea lui Yoo Shi-jin (interpretat de actorul Song Joong-ki), un ofiter al armatei sud-coreene, si Kang Mo-yeon (interpretata de actrita Song Hye-kyo), o medica talentata, care se indragostesc in timpul unei misiuni umanitare intr-o tara fictiva numita Urk.

The King’s Affection – Regele de portelan

„The King’s Affection” este un serial coreean din 2021 care se desfasoara in perioada Joseon si urmareste povestea regelui Yi Heon (interpretat de actorul Park Eun-bin) si a iubirii sale interzise cu Gwi-in (interpretata de actrita Park Shi-eun), o concubina care se ocupa de arte si de literatura. Regatul este afectat de puternice tensiuni politice si conspiratii, iar relatia lor este pusa la incercare de astfel de factori externi.

The King: Youngwonui Gunjoo

„The King: Youngwonui Gunjoo” este un serial coreean din 2021 care urmareste povestea regelui Cheoljong (interpretat de actorul Kim Jung-hyun) si a reginei Sunwon (interpretata de actrita Lee Ji-ah), care incearca sa-si pastreze puterea intr-un regat fragmentat si instabil.

Cheoljong este un rege slab si nehotarat care se bazeaza pe ajutorul concubinei sale, Jang Ok-jung (interpretata de actrita Kim So-yong), pentru a guverna. Insa, cand Jang Ok-jung este arestata si executata pentru tradare, Cheoljong incepe sa caute un nou aliat.

Seriale coreene istorice

Scarlet Heart: Ryeo

Scarlet Heart: Ryeo este un serial TV sud-coreean din 2016, bazat pe un roman chinezesc din 2006 intitulat „Bu Bu Jing Xin” scris de Tong Hua. Serialul este o drama istorica, cu elemente de dragoste si fantezie si este regizat de Kim Kyu-tae.

Povestea se concentreaza pe o femeie din secolul 21 pe nume Go Ha-jin (jucata de IU), care este transportata inapoi in timp in perioada Goryeo, in trupul unei femei nobila din secolul al X-lea numita Hae Soo. Ea este fortata sa traiasca intr-o societate brutala si plina de coruptie, unde ajunge sa traiasca in palatul regal si sa intalneasca numerosi printi Goryeo, printre care si viitorul rege, Wang So (jucat de Lee Joon-gi). In timp ce incearca sa se adapteze la noua ei viata, Hae Soo se indragosteste de printul Wang So, dar intre ei se interpun numeroase obstacole si rivalitati.

Yi San – Legendele palatului: Furtuna la palat

„Legendele palatului: Furtuna la palat” este un serial TV sud-coreean din 2008, bazat pe un roman istoric scris de Kim Won-suk. Este o drama istorica care a fost populara atat in Coreea de Sud, cat si in alte parti ale lumii.

Serialul are loc in Joseonul tarziu (din secolul al XVIII-lea), si urmareste povestea unor femei din familia regala, care se lupta pentru putere si influenta in palatul regal. Printre personajele principale se numara Seondeok (jucata de Lee Yo-won), care este o printesa puternica si inteligenta, dar care trebuie sa lupte pentru a-si pastra pozitia intr-o societate dominata de barbati, si Jang Ok-jung (jucata de Moon Geun-young), o frumoasa concubina regala care se indragosteste de regele Sookjong (jucat de Kim Tae-woo), dar care trebuie sa faca fata rivalitatilor si intrigilor din palat.

Dae Wang Sejong

„Dae Wang Sejong” este un serial TV sud-coreean din 2008, care a fost difuzat pe canalul de televiziune KBS1. Acesta se bazeaza pe viata lui Sejong cel Mare, un rege din dinastia Joseon, care a domnit in perioada 1418-1450.

Serialul este o drama istorica, care prezinta viata lui Sejong (jucat de Kim Sang-joong) si lupta sa pentru a-si pastra tronul in fata rivalilor sai. Sejong este descris ca fiind un rege intelept si curajos, care a facut multe reforme importante in timpul domniei sale. Printre cele mai notabile dintre acestea se numara dezvoltarea alfabetului coreean (hangul), care a imbunatatit in mod semnificativ alfabetizarea populatiei.

Empress Ki – Imparateasa Ki

„Imparateasa Ki” este un serial TV sud-coreean din 2013-2014, care a fost difuzat pe canalul de televiziune MBC. Acesta se bazeaza pe viata reala a lui Ki Seung-nyang (jucata de Ha Ji-won), o femeie din Goryeo (Coreea medievala), care a devenit una dintre cele mai puternice imparatese ale dinastiei Yuan in China.

Serialul este o drama istorica epica, care urmareste viata lui Ki Seung-nyang si drumul ei catre putere, intr-o lume dominata de barbati si de lupte politice. In timp ce este capturata si vanduta ca sclava in China, Ki Seung-nyang incepe sa isi castige respectul si increderea imparatului Yuan, Ta Hwan (jucat de Ji Chang-wook), care incepe sa se indragosteasca de ea. Ea ajunge sa devina concubina imparatului, apoi sotia sa si, in cele din urma, imparateasa consort.

Seriale coreene de dragoste

Descendants of the Sun

„Descendants of the Sun” este un serial TV sud-coreean din 2016, care a fost difuzat pe canalul de televiziune KBS2. Acesta urmareste povestea unui grup de soldati si medici, care lupta impreuna intr-un conflict armat intr-o tara fictiva numita Urk.

Serialul este o drama romantica si de actiune, care se concentreaza pe relatia dintre Yoo Shi-jin (jucat de Song Joong-ki), un ofiter militar, si Kang Mo-yeon (jucata de Song Hye-kyo), un medic. Cei doi se intalnesc in timpul misiunii lor in Urk si incep sa se indragosteasca, dar se confrunta cu multe obstacole, inclusiv diferentele culturale si dificultatile misiunii lor.

Romance is a Bonus Book – Dragoste printre randuri

„Dragoste printre randuri” (titlu original: „Romance is a Bonus Book”) este un serial TV sud-coreean din 2019, care a fost difuzat pe canalul de televiziune tvN. Acesta se concentreaza pe viata din lumea editurilor si a cartilor, urmarind povestea lui Kang Dan-i (jucata de Lee Na-young), o femeie divortata care incearca sa-si gaseasca locul in aceasta lume si sa se reconecteze cu fostul ei coleg de munca, Cha Eun-ho (jucat de Lee Jong-suk), care acum este directorul unei edituri.

Serialul este o drama romantica, care exploreaza teme precum prietenia, iubirea, munca si familie. Kang Dan-i incepe sa lucreze la editura lui Cha Eun-ho ca asistent editorial, iar cei doi se indragostesc unul de celalalt in timp ce lucreaza impreuna. Serialul abordeaza si problemele legate de diferentele de varsta si de statut social in relatiile romantice.

Business Proposal – O iubire ca-n afaceri

„O iubire ca-n afaceri” (titlu original: „What’s Wrong with Secretary Kim”) este un serial TV sud-coreean din 2018, care a fost difuzat pe canalul de televiziune tvN. Acesta se concentreaza pe viata lui Lee Young-joon (jucat de Park Seo-joon), un tanar barbat bogat si de succes, care este seful unei companii mari si care lucreaza cu secretara lui de multi ani, Kim Mi-so (jucata de Park Min-young).

Serialul este o drama romantica-comica, care urmareste povestea lui Lee Young-joon si a lui Kim Mi-so, care incep sa-si puna intrebari cu privire la sentimentele lor unul pentru celalalt si sa exploreze relatia lor. In timp ce Lee Young-joon incearca sa-si dezvaluie sentimentele si sa-si impresioneze secretara, Kim Mi-so incepe sa se indoiasca de dorinta ei de a continua sa lucreze pentru el si sa inceapa o noua viata.

Twenty Five Twenty One – Douazeci si cinci, douazeci si unu

„Douazeci si cinci, douazeci si unu” (titlu original: „Twenty-Five, Twenty-One”) este un serial TV sud-coreean din 2016, care a fost difuzat pe canalul de televiziune tvN. Acesta urmareste povestea unui grup de patru prieteni din liceu, care se intalnesc din nou dupa ce trecutul lor ii aduce impreuna.

Serialul este o drama romantica-comica, care exploreaza problemele pe care le intampina tinerii adulti in viata de zi cu zi, cum ar fi iubirea, prietenia si cariera. Personajele principale sunt Lee Yoo-chan (jucat de Seo In-guk), Kim Hye-jin (jucata de Kim Yoo-jung), Cha Jung-hoon (jucat de Son Jong-hak) si Kang Jin-goo (jucat de Ryu Joon-yeol).

Seriale coreene Netflix

Mr. Sunshine

Serialul este regizat de Lee Eung-bok si scris de Kim Eun-sook, cei care au colaborat anterior la seriale populare precum „Descendants of the Sun” si „Goblin”.

Actiunea serialului are loc in perioada Joseon din Coreea, incepand din anul 1871 si se concentreaza pe viata unui baiat de origine coreeana, Eugene Choi (jucat de Lee Byung-hun), care este crescut in America si se intoarce in Coreea in calitate de soldat american. In timpul razboiului dintre Statele Unite si Joseon, Eugene Choi intalneste o femeie numita Go Ae-shin (jucata de Kim Tae-ri), care face parte dintr-o familie nobila si care incearca sa lupte pentru independenta tarii ei.

The King’s Affection – Regele de portelan

„Regele de portelan” (titlu original: „The King in Love”) este un serial TV sud-coreean din 2017, care a fost difuzat pe canalul de televiziune MBC. Acesta se bazeaza pe romanul chinezesc „Bu Bu Jing Xin” de Tong Hua si se concentreaza pe povestea de dragoste a unui print ereditar, Wang Won (jucat de Im Si-wan), care se indragosteste de o fata simpla dintr-un sat, Eun San (jucata de Im Yoon-ah), dar se confrunta cu opozitia familiei sale si a politicii curtii.

Serialul este o drama istorica si romantica, care se desfasoara in timpul dinastiei Goryeo din Coreea. In afara de povestea de dragoste, serialul exploreaza luptele politice, tradarile si conflictele dintre membrii familiei regale, precum si incercarile de a se mentine puterea si suprematia asupra tronului.

Vincenzo

„Vincenzo” este un serial TV sud-coreean din 2021, care a fost difuzat pe canalul de televiziune tvN. Acesta urmareste povestea unui avocat italian-coreean pe nume Vincenzo Cassano (jucat de Song Joong-ki), care se intoarce in Coreea dupa o perioada petrecuta in Italia si devine implicat in lupta impotriva unei organizatii criminale.

Serialul este o drama de actiune si crima, care exploreaza lumea crimei organizate din Coreea, precum si conflictele dintre organizatiile criminale si autoritati. Vincenzo Cassano este un personaj complex, care trebuie sa navigheze prin diverse pericole si sa lupte pentru a-si pastra integritatea intr-o lume corupta.

Memories of the Alhambra – Amintiri din Alhambra

„Amintiri din Alhambra” (titlu original: „Memories of the Alhambra”) este un serial TV sud-coreean din 2018, care a fost difuzat pe canalul de televiziune tvN. Acesta este un mix intre drama romantica si science fiction, si se concentreaza pe povestea unui om de afaceri de succes din Coreea de Sud, Yoo Jin-woo (jucat de Hyun Bin), care calatoreste in Spania pentru a se intalni cu un inventator de jocuri video si pentru a achizitiona drepturile pentru jocul sau nou.

Insa, atunci cand ajunge la Granada, Yoo Jin-woo descopera ca inventatorul a disparut si intra in contact cu sora acestuia, Jung Hee-joo (jucata de Park Shin-hye), care ii ofera ajutorul sau. In timp ce incearca sa gaseasca inventatorul si sa negocieze cu afacerile, Yoo Jin-woo descopera o lume misterioasa si periculoasa din spatele jocului video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *