9 decembrie 2023

Stilul de viata este ansamblul de atitudini si comportamente pe care oamenii le adopta si le dezvolta individual sau colectiv pentru a-ti satisface nevoile ca fiinte umane si pentru a-si realiza dezvoltarea personala. In lume, fiecare popor si-a detinut stilul de viata.

Exista o multime de stiluri de viata: un stil de viata sanatos, un stil de viata boem etc. Acest stil de viata s-a dezvoltat in principal pe cultura si activitatile lor. In acest articol, voi discuta despre 10 tipuri de stil de viata, tipurile lor si clasificarea lor. Citeste in continuare si afla care sunt cele 10 tipuri de stil de viata.

Ce este stilul de viata?

Stilul de viata este un termen care apare adesea in vorbirea despre sanatate asociat cu un adjectiv care da o judecata imediata: stil de viata bun, stil de viata prost, stil de viata sanatos etc. Cu toate acestea, nimeni nu isi asuma sarcina de a defini ce este un stil de viata bun, daca nu de a-l face in termeni largi, bazandu-se doar pe bunul simt. Ne cunoastem continuu cu diferite stiluri de viata. Ne duce la experienta si cunostintele noastre despre alte lucruri.

11 tipuri de stil de viata

Stil de viata sanatos

Un stil de viata sanatos este comportamentul bine obisnuit al persoanei, care, impreuna cu genetica si mediul, ii conditioneaza bunastarea psiho-fizica. In primul rand, trebuie indicat ca nu se refera doar la stilul alimentar corect de viata; este, prin urmare, nu doar dieta, a manca mai putin sau a evita cutare sau cutare mancare.

Stil de viata prost

Traind conform practicilor zilnice acceptabile, ai posibilitatea de a prelungi speranta de viata si de a creste sansele de imbatranire in conditii psihofizice optime. Iata cateva reguli de urmat pentru un stil de viata sanatos. Sa luam in considerare un subiect (gandeste-te putin si vei gasi intr-adevar o cunostinta care se potriveste cu descrierea) care:

 • fumeaza 30 de tigari pe zi;
 • aveti tensiune arteriala mare (de exemplu, 170/100);
 • bauturi peste pragul etanolic (de exemplu, echivalentul a 1 litru de vin pe zi);
 • are colesterolul rau ridicat si colesterolul bun scazut (valori, de exemplu, 270-30).
 • sunteti supraponderal (de exemplu, 15 kg);
 • sedentar.

Stil de viata digital

Toata lumea este cunoscuta despre acest stil de viata pentru ca traim in lumea digitala. Acest stil de viata inseamna utilizarea materialelor. De fiecare data cand cumparam ceva, devenim mai masiv. Sensul acestei afirmatii este de vazut din punct de vedere spiritual. Cu cat ne legam viata de lucruri materiale, cu atat riscam sa ne pierdem libertatea.

Stil de viata fara adapost

Cei care nu au o locuinta, cazare, din cauza saraciei sau pentru ca au pierdut-o din cauza dezastrelor naturale sau distrugerii razboiului, in general, duc ca stil de viata fara adapost. Este raportat in 2020: Toti cei aproximativ 150 de milioane de oameni sunt in stilul de viata fara adapost. In SUA, numarul persoanelor fara adapost este de 552.830 de persoane, iar in Brazilia, este de 100.000 de persoane fara adapost.

Stil de viata aventurier

In calitate de homo sapiens, consideram ca ne nastem cu putere de a invata, descoperi si explora si ne nastem aventurieri naturali. Stilul de viata aventurier este un fel de stil de viata; unei persoane ii place sa exploreze si sa descopere ceva nou in natura si ii place sa se bucure de sentimentul sau natural. O persoana cu stil de viata aventurier care cauta noutate si invata din ea.

Stil de viata boem

Stilul de viata boem este un stil de viata care este conectat cu stilul de viata care pleaca de la intalniri sociale si care Oportunitati pentru arta si literatura peste lucruri tangibile. Boemia este o zona a Republicii Cehe care se invecineaza cu Polonia, Austria si Germania. Deci, acesti oameni si-au iubit stilul de viata si isi duc stilul de viata se numeste stil de viata boem.

Stilul de viata nomad

Stilul de viata nomad este un stil de viata, care descopera mereu locuri noi, dar depinde de tehnologie pentru a continua sa lucreze. Acest tip de nomad calatoreste in scopuri mai profunde. In general, se concentreaza pe:

 • Spiritualitate
 • Sensul vietii
 • Investigarea si intelegerea lumii in sine
 • Castiga si impartaseste invatarea
 • Invatati si predati despre viata

Stil de viata corporativ

Oamenii care isi iubesc munca si sunt responsabili pentru datoria lor sunt in principal un stil de viata corporativ. Un studiu realizat de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a constatat ca persoanele active fizic au, in medie, mai putine costuri medicale directe la sfarsitul anului decat persoanele sedentare.

Stil de viata solo

Stim ca solo inseamna ,,singura”. Acelor persoane le place sa traiasca fara nimeni si le place sa lucreze cu ei insisi; acest stil de viata se numeste stil de viata solo. Acesti oameni cred ca a trai fara nimeni ajunge sa se cunoasca pe ei insisi si este o oportunitate fantastica pentru el sa lucreze singur.

Stilul de viata rural

Persoana care locuieste intr-o zona rurala; casa si afacerea lor se afla la distanta una de alta, iar agricultura este ocupatia lor principala se numeste oameni din mediul rural, iar stilul lor de viata se numeste stil de viata rural. Conform Unicef 2002; Aproape 34% dintre oameni sunt condusi ca stil de viata rural. Identificam doua tipuri de boli care sunt asociate cu un stil de viata sedentar.

Stil de viata urban

Stilul de viata urban este mai concentrat in orase. Acesta este un stil de viata rapid. Oamenii carora le place sa exploreze mai multe lucruri iubesc acest tip de viata. Viata in oras este adesea dura, dar incitanta. Stilul de viata urban iti aduce mai multe obiective materiale. Oamenii prospera pentru a obtine mai mult in acest stil de viata . Daca iti doresti o viata plina de viteza, emotionanta, atunci aceasta este pentru tine.

Avantajele unui stil de viata bun

Indiferent de stilul tau de viata, exista unele lucruri care conteaza ca fiind bune. Este sanatos sa ai un stil de viata bun, indiferent de cel pe care il adopti. Unele caracteristici ale unui stil de viata bun sunt:

Perspectiva pozitiva

Aceasta este o lume ocupata. Este important sa urmarim unde este folosit timpul nostru. Trebuie sa ne concentram asupra lucrurilor care adauga valoare vietii noastre. Perspectiva pe care o avem despre lume este cine suntem. Perspectivele pozitive si negative depind de noi. Daca avem o perspectiva unica si pozitiva, vom creste.

Fii amabil

Nu este nevoie de un singur leu pentru a fi dragut cu cineva. A avea un stil de viata bun te va face sa te simti bine si vei trata oamenii ca pe starea ta. Te va calma ca persoana.

Fii fericit

Nivelul de fericire pe care il vei atinge nu este egal. Stilul tau de viata te ajuta sa te descurci bine la scoala, relatii, munca, intalniri sociale etc. Acest lucru te va face sa te simti bine. Dupa cum se spune, fericirea este o calatorie, nu o destinatie; un stil de viata bun este sa fii fericit.

Importanta stilului de viata in planificarea carierei

Identificarea stilului dvs. de viata si potrivirea acestuia cu munca dvs. va poate duce la cote mari in cariera. Cariere diferite au stiluri de viata diferite. Trebuie sa incerci fiecare optiune si apoi sa alegi ce stil de viata ti se potriveste. Intelegerea designului stilului de viata va rezolva aceasta problema.

IT este conceptul de rutina in care poti alege timpul sa te relaxezi. Un stil de viata tehnologic va fi greu pentru tine daca nu esti pregatit matematic. Acesta este un exemplu in care stilul tau de viata si abilitatile tale nu se potrivesc. Enumera toate conditiile favorabile si alege-ti stilul de viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *