5 iunie 2023

Indiferent daca sunteti un incepator BDSM sau un teren familiar pentru dvs., merita intotdeauna sa explorati – sau sa revedeti – ,, planul erotic ” sau preferintele dvs. sexuale unice. Testul BDSM (alias Testul Kink) este o modalitate distractiva de a face asta.

Daca nu ati auzit de test, s-ar putea sa fiti curios sa aflati mai multe despre ce este acesta si, poate, sa il sustineti singur. Mai jos, veti gasi informatii despre Testul BDSM si ce ar putea lua cei testati despre ei insisi si despre apetitul lor sexual din rezultate. Citeste mai jos si afla despre testul BDSM

In primul rand, ce este BDSM-ul?

Inainte de a te scufunda, este important sa stii ce este BDSM (si ce nu este). BDSM este un acronim ordonat pentru o gama larga de preferinte sexuale care se refera la controlul fizic. De obicei, este impartit in sase componente: ,,sclavie si disciplina, dominatie si supunere si sadism si masochism”, potrivit lui Ali Hebert si Angela Weaver, profesori la departamentul de psihologie de la Universitatea St. Francis Xavier, scriind in Canadian Journal of Human . Sexualitatea . BDSM-ul poate fi o cale sigura si consensuala pentru a explora deformatiile care alcatuiesc amprenta ta sexuala unica.

Dar pentru cei neinitiati, BDSM-ul poate evoca imagini despre modul in care este portretizat in cultura pop – si sa spunem doar ca Fifty Shades of Grey nu este asa . Sexologii si educatorii sexuali spun ca BDSM este mai mult despre comunicarea cu tine si cu partenerul tau decat despre o Camera Rosie a Durerii. Si pentru a incepe aceasta conversatie, exista un test BDSM online care va poate ajuta sa va invatati in siguranta gusturile.

Ce este testul BDSM?

Prima versiune a testului BDSM a fost lansata in 2014 si acesta – sau chestionare similare, cum ar fi Testul de personalitate sexuala – este adesea folosit de sexologi si educatori sexuali cu clientii lor. Functioneaza intrebandu-va in ce masura sunteti de acord cu anumite afirmatii legate de apetitul sexual. Declaratiile includ: ,,Vreau ca partenerul meu sa ma serveasca si sa mi se adreseze ca superior” si ,,Imi place sa fiu dominat, mai ales in dormitor”, printre altele.

Puteti face testul mai scurt si simplificat (care dureaza aproximativ 10 minute) si puteti obtine rezultate rezonabil de precise. Aceasta versiune este cea mai potrivita pentru oamenii care sunt usor interesati de BDSM. Daca sunteti in cautarea unei precizii maxime, totusi, ati putea opta pentru testul mai lung, cu mai multe intrebari, ceea ce este recomandat daca sunteti deja foarte pasionat de BDSM si dureaza aproximativ 25 de minute pentru a finaliza.

La sfarsitul testului, participantii vor afla in ce masura ,,arhetipurile” BDSM (25 in total) se potrivesc cu dorintele lor specifice. De exemplu, s-ar putea sa fii 67% exhibitionist (sau cineva caruia ii place sa-si arate corpul gol altor persoane), 42% voyeur (cineva caruia ii place sa urmareasca acte sexuale) sau 15% schimbator (cineva care alterneaza intre comportamentele supuse si dominante). O persoana poate nota in toate aceste categorii sau in unele dintre aceste categorii, cu procente diferite.

Cum faci testul BDSM?

Puteti sustine Testul BDSM pe site-ul original si aveti optiunea de a-l sustine anonim sau printr-un cont (pe care il puteti crea pe site). Dupa ce furnizati informatii de baza, cum ar fi varsta, sexul si orientarea sexuala, puteti, de asemenea, sa selectati daca doriti sa sustineti o versiune mai scurta sau mai lunga a testului. De asemenea, puteti renunta la raspunsul la intrebari care sunt orientate catre dominanti, supusi, masochisti si sadici.

Dupa cum sa mentionat, intrebarile sunt formulate ca declaratii. Participantii vor raspunde la fiecare afirmatie pe o scara de la ,,absolut de acord” la ,,absolut dezacord”. Testul BDSM va determina unde se incadreaza intr-un spectru de 25 de arhetipuri BDSM.

Care sunt arhetipurile BDSM?

Arhetipurile BDSM care reprezinta un spectru de atitudini si dorinte sexuale – iar oamenii pot intruchipa mai multe sau toate aceste arhetipuri. Aceste arhetipuri includ:

 • Dominant: vor sa preia conducerea in dormitor
 • Supusi: ei urmeaza conducerea, lasandu-si partenerul sa preia controlul deplin (sau incet-incet sa-l indeparteze)
 • Rigger: le place sa ,,lega si sa-si retina partenerii”
 • Iepuras de franghie: le face placere sa fie legati si retinuti de partenerii lor
 • Imblanzitor: imblanzitorilor le place ,,manuirea baietilor obraznici” care cauta dominatie prin neascultare
 • Vanator primar: se acorda cu instinctele lor animale, inclusiv ,,marait, marait si gheare”
 • Prada primordiala: la fel ca vanatorii, sunt animale si cruzi, dar doresc sa scape de partenerii lor de vanatoare
 • Jucator de varsta: le place sa ia o varsta mai inaintata sau mai tanara in dormitor
 • Exhibitionist: Le place sa-si arate trupul gol altor oameni
 • Voyeur: Le place sa-i vada pe altii goi sau facand sex
 • Experimentalist: vor sa-si urmareasca in mod activ fanteziile si sa ,,incerce totul”
 • Non-monogami: au mai multi parteneri
 • Comuta: Ei ,,schimba” intre rolurile dominante si cele supuse si, uneori, parteneri
 • Vanilla: Prefera roluri si modele de relatie ,,standard”.

Ce trebuie sa luati in considerare inainte de a sustine testul BDSM

In primul rand, ar trebui sa incercati sa raspundeti sincer la intrebarile testului BDSM daca doriti ca acesta sa dea rezultate care ar putea sa va ajute sa fiti mai in concordanta cu preferintele si antipatiile dvs. sexuale. ,,Oamenii abordeaza testul BDSM la diferite niveluri si cu diferite indoieli”, spune sexologul Lovehoney Shamyra Howard, LCSW . ,,Din acest motiv, este util sa incepeti de unde va aflati in calatoria dumneavoastra individuala.”

De exemplu, daca sunteti nou in aceasta explorare si nu sunteti sigur ce va place, ,,accesati raspunsul care vi se pare cel mai dezirabil la momentul respectiv”, spune Howard. Pe de alta parte, daca esti familiarizat cu BDSM-ul si esti familiarizat cu indoielile tale, ar trebui sa optezi pentru raspunsul care este adevarat pentru tine si nu pentru ceea ce este de dorit.

De asemenea, despre importanta onestitatii, Adams spune ca testul BDSM este inca folosit ,,pentru a trage cercetarea, asa ca acesta este un alt motiv pentru care vrei cu adevarat sa fii sincer. Putem folosi acest lucru pentru cercetare in timp ce cream ce se intampla in lumea BDSM si cum se schimba tendintele in timp”, adauga Adams.

De ce sa faci testul BDSM?

Dupa cum probabil ati inteles, sustinerea testului necesita o reflectie personala. Educatoarea sexuala Shanae Adams, LPCC , spune ca aceasta autoexaminare face ca testul sa merite sa fie luat. ,,Cred ca acest test este pentru toti cei care au interes sa afle mai multe despre ei insisi si despre apetitul lor sexual”, spune ea, adaugand ca il foloseste adesea cu clientii curiosi de BDSM. ,,Acest test este, de asemenea, grozav pentru a genera discutii si pentru a oferi limbaj [pentru a vorbi cu partenerul tau sexual]. Ii poate ajuta pe oameni sa devina luminati cu privire la ceea ce nu stiu si le poate oferi o directie de explorat in ceea ce priveste ceea ce ii excita si ii face sa se simta bine.”

Howard adauga ca arhetipurile pot fi deosebit de iluminatoare. ,,Acest test poate ajuta o persoana sa-si inteleaga problemele si, eventual, ii poate permite sa le exploreze. Imi place ca testul iti ofera o scala din care sa alegi [cu fiecare afirmatie] si, de asemenea, ofera procente [cu rezultatele tale]. Acest lucru va poate ajuta sa va onorati domnul de 10 la suta si sa va stabiliti cu cei 80 de supus,” spune Howard. ,,Cu siguranta nu poti sti unde te duci [sexual] daca nu ai de unde sa incepi.”

Ca si in cazul tuturor tipurilor de teste care clasifica si organizeaza personalitatea si interesele dvs., nu uitati sa fiti flexibil si deschis la posibilitatea ca turatia motorului dvs. sa nu fie la fel in sase luni, un an sau 10 ani. ,,Acesta este doar un test si nu o experienta monolitica”, spune Adams.

De asemenea, evidentiaza o lista de optiuni a la carte, nu un meniu fix: ,,Daca testezi mult intr-o zona care nu te intereseaza, nu trebuie sa faci acea indoiala. De asemenea, invers, daca testezi scazut intr-o zona care te intereseaza, asta nu inseamna ca nu o poti explora”, spune Adams. ,,Folositi testul ca un instrument pentru un punct de saritura, dar nu ca un sfarsit si sa fie tot.”

Exista un motiv pentru care termenul BDSM cuprinde atat de mult: sexul si sexualitatea sunt complexe. Asa ca considera testul o invitatie de a privi mai in profunzime – nu o cutie in care sa te prinzi in capcana (cu exceptia cazului in care esti in asa ceva).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *