22 aprilie 2024

Crezi ca iti cunosti tipul de par, dar nu poti gasi intotdeauna produse care sa functioneze pentru el? Sunt sanse sa nu-ti cunosti tipul parului atat de bine pe cat credeai. La fel cum intelegerea tipului tau de piele este cruciala pentru implementarea unui regim eficient de ingrijire a pielii, determinarea tipului tau de par poate juca un rol important in eficacitatea rutinei zilnice de ingrijire a parului.

Fie ca este fin, gros, lung, scurt, mat, lucios, ondulat, sau drept, parul tau merita respectat. Cunoaste modelele de bucle ale parului, porozitatea, densitatea si nevoile de coafare, deoarece ingrijirea parului este foarte importanta. Citeste in continuare pentru a afla care sunt tipurile de par si cum sa le ingrijesti.

Drept

Parul drept sau tipul 1 se intinde totul pe scalp. Parul drept nu are model de bucle, dar poate avea grosimi diferite si se incadreaza in trei categorii. Prima categorie, tipul 1A, este parul drept, subtire si fin. Tipul 1B este parul drept, care are o grosime medie si un anumit volum. In cele din urma, categoria 3 este tipul 1C, care este gros si poate fi aranjat pentru a crea bucle sau valuri. Atractia parului drept este ca poate fi mai usor de periat si adesea pare lucios si cu aspect sanatos.

Cel mai bine este sa folosesti spray-uri texturate atunci cand coafezi parul drept si sa evita serurile, deoarece textura parului este adesea predispusa la ulei. Pentru unii oameni, scalpul poate produce prea mult ulei, iar pentru a contracara acest lucru; cel mai bine este sa eviti spalarea parului prea des.

Ondulat

Parul ondulat este definit de forma sa in S. Este una dintre cele mai cautate texturi de par deoarece creeaza un aspect superb, ciufulit, care poate inmuia trasaturile si poate fi coafat in diverse moduri. Exista mai multe subcategorii de par ondulat, de la valuri nedefinite la valuri cu o forma mai definita.

Cret

Parul cret este definit de parul care are bucle spiralate. Exista trei subcategorii de par cret cu grosimi diferite si buclele care apar libere sau stranse. Fiecare categorie are avantajele si dezavantajele sale, cum ar fi parul predispus la incretire sau avand o textura si volum natural extraordinar. Atractia parului cret este ca poate fi coafat in diverse moduri si poate adauga o eleganta trasaturilor. De asemenea, este magulitor pentru toate formele fetei si iti poate oferi un aspect tineresc.

Foarte cret

Parul foarte cret este voluminos si pline de miscare. Este denumit si parul cu textura afro. Textura pare groasa si plina, dar este predispusa la uscaciune si incretire si trebuie avut grija cand o coafezi. Acest tip de par are nevoie de multa umiditate si se poate rupe sau se poate deteriora cu usurinta. De asemenea, poti avea mai multe texturi ondulate in acelasi timp, de exemplu, texturi diferite pe scalp si la capete. Cu toate acestea, identificarea texturii sau texturilor parului te poate ajuta sa le intaresti si sa le hranesti in mod adecvat.

Ce determina tipul de par?

Genetica tipului de par. Cercetarile arata ca tipul si textura parului sunt mostenite. Exista, de asemenea, o trasatura ,,aditiva” care contribuie la tipul si textura parului. Aceasta inseamna ca cantitatea de bucle din par depinde de cate variatii ale genelor parului cret sunt mostenite. Prin urmare, este posibil ca doi parinti cu parul cret sa nu aiba intotdeauna copii cu parul cret, deoarece sunt implicate multe gene diferite. Parintii cu parul cret pot purta, de asemenea, gene ale parului drept, pe care le pot transmite. Genele pot, de asemenea, interactiona intre ele pentru a determina textura parului. Acesta este motivul pentru care intr-o familie, diferite persoane pot avea diferite tipuri de par.

Mediu. Genele nu sunt singurul factor care afecteaza tipul de par. Mediul poate avea, de asemenea, un impact mare asupra parului, in special asupra texturii. Umiditatea poate face parul cret sau ondulat, in timp ce aerul rece de iarna poate face parul uscat si cret. Textura parului se schimba, de asemenea, odata cu varsta. Parul devine gri, mai subtire, mai aspru, mai fin si uscat. Glandele uleioase din scalp se micsoreaza odata cu varsta. Modul in care iti tratezi si coafezi parul isi poate schimba textura. Albirea, colorarea parului, folosirea instrumentelor de coafare, indreptarea si permanentul pot schimba textura parului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *