22 aprilie 2024

Promisiunea unei manichiuri stralucitoare, fara aschii, timp de pana la doua saptamani este tocmai motivul pentru care manichiura cu gel ramane una dintre cele mai populare alegeri la saloanele de unghii. Oja de lunga durata rezista lucruri precum spalarea vaselor, ca sa nu mai vorbim ca nu necesita timp de uscare la salon.

Alegerea culorii lacului , arta unghiilor si forma unghiilor nu sunt singurele alegeri de facut atunci cand obtineti unghii cu gel. S-ar putea chiar sa fii intrebat daca vrei o manichiura Shellac sau cu gel sau sa ti se spuna ca salonul ofera doar una fata de alta.

Deci, care este diferenta dintre unghiile cu gel si unghiile Shellac si care optiune este mai buna? In continuare, expertii clarifica confuzia.

Ce este o manichiura cu gel?

Acest tip de manichiura se efectueaza cu lac de gel, o formula de lunga durata care se intareste cu o lumina UV pentru a face ca ocul sa ramana stralucitor si fara ciobii zile intregi.

,,Lumina UV adera imediat gelul de patul de unghii prin intarire cu un timp de uscare de la treizeci de secunde pana la un minut”, spune Jennifer Bell, Senior Marketing Manager la Bellacures .

Bell spune ca exista doua tipuri de geluri care sunt populare la saloanele de unghii astazi: gel moale si gel dur. ,,Gelurile moi au un machiaj mai subtire si pot fi inmuiate cu acetona”, explica ea. ,,Gelurile dure sunt doar atat – mult mai dure si mai groase. Desi dureaza mult mai mult decat o aplicare a gelului moale, ele necesita indepartarea profesionala.”

Ce este o manichiura Shellac?

Shellac este o marca patentata de lac de gel creat de CND in 2010. ,,Combina cele mai bune caracteristici ale unui lac cu cele mai bune caracteristici ale unui gel: o culoare hibrida complet detasabila pentru unghii UV-cured”, spune ambasadorul CND Education Tamara Di Lullo. .

Beneficiile unei manichiuri Shellac includ peste 14 zile de purtare lucioasa, fara aschii, fara timp de uscare la salon si indepartare usoara care nu dauneaza unghiilor.

Pentru a prelungi viata manichiurii Shellac cat mai mult posibil, Di Lullo recomanda evitarea solventilor duri (cum ar fi produsele de curatare) si tratarea cuticulelor cu un ulei hranitor precum Solaroilul CND. ,,Contine ulei de jojoba si vitamina E si mentine shellac-ul flexibil si fara aschii – ca sa nu mai vorbim de cuticulele minunat hidratate”, spune ea.

Care sunt efectele secundare ale unei manichiuri cu gel?

O manichiura cu gel va dura mult mai mult decat una cu oja traditionala, dar serviciul are cateva dezavantaje. Si anume, indepartarea incorecta poate duce la deteriorarea unghiilor. ,,Modul principal in care gelurile moi va pot deteriora unghiile in procesul de indepartare”, spune Bell.

Gelul moale se indeparteaza cu acetona si este important sa nu-l smulgi sau sa-l decojesti. ,,Permiterea ocului sa fie inmuiat si indepartat usor manual este cel mai bun mod de a indeparta oja in siguranta, fara a provoca daune unghiei”, spune Bell. ,,Daca gelul incepe sa se ridice, decojirea lacului este una dintre cele mai proaste optiuni, deoarece iti poti indeparta un strat de unghie cu el.”

Pentru gel dur, trebuie sa mergeti la un profesionist pentru indepartare. ,,In timp ce produsele cu gel dur, cum ar fi BioGel, acopera patul unghiei pentru o perioada mai lunga de timp si permit unghiei sa creasca mai mult, acestea trebuie indepartate de un tehnician profesionist de unghii folosind un e-file”, spune Bell. ,,Deoarece acest produs nu poate fi inmuiat, incercarea de a-l indeparta in orice fel pe cont propriu ar putea duce la unele daune grave.”

Care sunt efectele secundare ale manichiurii Shellac?

In timp ce lacul Shellac in sine nu dauneaza unghiilor, indepartarea incorecta o face. ,,Cauza principala a deteriorarii unghiilor pe care o vad este daca produsul este rupt sau pilit de pe unghie de catre un profesionist de unghii necertat sau de clientul insusi”, spune Di Lullo. ,,De obicei spun ca Shellac nu dauneaza unghiilor, ci oamenii da”.

Lacul de gel este de obicei indepartat cel mai bine cu acetona, dar CND face un agent de indepartare special pentru formula sa Shellac, care este proiectat sa hidrateze si unghiile. Acetona se usuca in mod notoriu, motiv pentru care profesionistii in unghii recomanda utilizarea unui ulei pentru cuticule dupa indepartare.

Cum sa alegi intre o manichiura cu gel si o manichiura Shellac

In functie de marcile pe care le poarta salonul tau de unghii, alegerea poate fi facuta pentru tine. Si daca este cazul, vei ajunge cu o manichiura stralucitoare si de lunga durata in orice caz.

Cu toate acestea, daca aveti optiunea de a alege intre oja cu gel si ocul Shellac, luati in considerare starea actuala a unghiilor si daca va veti indeparta singur manichiura acasa sau o veti face la salon.

Daca alegeti prima optiune, shellac poate fi cea mai buna optiune, deoarece este de obicei mai usor de indepartat, ceea ce, la randul sau, este mai putin probabil sa provoace daune. ,,Exista o serie de marci de lac de gel pe piata, spre deosebire de CND Shellac, care poate fi indepartat usor si in siguranta, fara deteriorarea unghiilor, unele marci de lac de gel pot fi mult mai greu de indepartat si necesita razuirea sau pilirea placii naturale de unghii.” spune Di Lullo. ,,De aceea, intreaga categorie de lac de gel are, din pacate, o reputatie proasta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *